В парку під Києвом розцвіли дивовижно красиві квіти (ФОТО)

Як виглядають первоцвіти

У центральному парку Бучі розцвіли неймовірно гарні первоцвіти. Фото весняних квітів оприлюднили в Бучанській міській раді, передають "Коментарі".

В мерії Бучі запросили усіх охочих до прогулянки міським парком, щоб побачити перші весняні квіти.

"Справжня весна. Першоцвіти розквітли в Бучанському міському парку. Обов'язково приходьте сьогодні гуляти парком і милуватися цією красою!" — йдеться у дописі до оприлюднених фото.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області екологи провели експедиції за підсніжниками разом з працівниками Богуславського лісгоспу. Величезну популяцію підсніжників знайшли в лісі біля села Ісайки, що неподалік Богуславу у Білоцерківському районі регіону. Екологи нагадали, що підсніжники занесені до Червоної книги України.

Нагадаємо, у Київській області почали створювати ландшафтний заказник "Ріка-герой Ірпінь". Його створять на території Білогородської громади, а Білогородська сільська рада вже погодила проект. Під охорону візьмуть фрагмент річки Ірпінь загальною довжиною 19,7 кілометри та площею у 198 гектарів. В захисних зонах заказника не можна буде забудовувати та приватизувати землю. Під час перевірки екологи з’ясували, що на території Білогородської громади є щонайменше 20 незаконно розпайованих участків в прибережній смузі річки Ірпінь. Водночас, представники Київського еколого-культурного центру, які опікуються створенням заказника, проводили перемовини й з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним. Однак Маркушин не погодився на створення на території Ірпінської громади заказника "Річка-герой Ірпінь". Екологи пов’язують це з незаконною забудовою в заплаві річки Ірпінь.

Дивіться також фото, як у Києві відсвяткували День народження лемура на ім’я Байрактар.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ник

25 березня 2023, 11:57

які ще заказнікі. скоро до річок тіки на гелікоптері долетіти можна буде

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися