У Київській області відбулася низка важливих перейменувань

Вулиці та площі у Бучанській громаді отримали нові назви

У Бучі, селах та селищах громади декомунізували низку вулиць та площ, щоб вшанувати українських Героїв та увіковічити їхні імена. Про це повідомляє Бучанська міська рада з посиланням на мера міста Анатолія Федорука.

Рішення щодо перейменувань сьогодні, на позачерговій сесії Бучанської міськради, депутати прийняли одноголосно. Нові назви були обрані шляхом відкритого анкетного голосування громадян, які потім узгодила комісія.  

"Вшанувати наших Героїв та увіковічити їхні імена — головна мета прийнятого рішення про перейменування. Відтепер ми маємо вулиці названі на честь Олексія Завадського, Андрія Баляби, Іллі "Литвина", Михайла Матюшенка, Володимира Ковальського та інших Героїв Бучанської громади", - йдеться у повідомленні.

Частина вулиці Вокзальної – від переїзду і до парку – стає вулицею Захисників України. Також у місті з'явився провулок Волонтерський.

Окремо депутати узгодили перейменування вулиці та провулку на честь українського міста-побратима Тячева, а також площі на честь німецького міста-побратима Бергіш-Гладбаха.

Нагадуємо, що в Голосіївському районі Києва вулицю Столєтова перейменували на честь українського письменника Уласа Самчука.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися