У депутата від партії Кличка знайшли шпигунські пристрої (ФОТО, ВІДЕО)

Що відомо про інцидент

У Києві в робочому кабінеті та особистому автомобілі голови фракції "УДАР Віталія Кличка" у Київській міській раді Дмитра Білоцерківця знайшли пристрої для прослуховування. Про це заявив Дмитро Білоцерковець у Facebook, передають "Коментарі".

"Перше фото — це прослуховуючі пристрої. Їх виявили в фракційному робочому кабінеті в приміщенні КМДА та в моєму особистому авто. Також в авто в різних місцях виявили три GPS-трекери відстеження пересування. Хто та чому мене прослуховує? Незаконне прослуховування та стеження – це або російські спецслужби, або діяльність українських силовиків, яким дана команда тиску на політичних конкурентів", — заявив Білоцерківець у дописі до оприлюднених фото.

На його думку, в першому випадку – це загроза національній безпеці, в другому – "витрачання мільйонів гривень з державного бюджету та зловживання владою під час війни заради знищення демократії".

"Саме тому як співголова фракції УДАР у Київській міській раді звертаюся із офіційною заявою до СБУ з вимогою перевірити факт незаконного прослуховування та стеження", — додав депутат.

За кілька днів до цієї оприлюдненої заяви під час засідання Київської міської ради стався конфлікт між депутатами від партій "Слуга народу" Владиславом Трубіциним та "УДАР" Дмитром Білоцерківцем. Трубіцин публічно озвучив запитання, чи є у Білоцерківця російський паспорт та чи розслідують зараз справу щодо державної зради стосовно нього. Білоцерківець публічно звинуватив Трубіцина у корупції та озвучив вимогу щодо відсторонення цього депутата від головування у Постійній комісії Київської міської ради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою. Голосування відбудеться на наступному засіданні Київради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


КИЕВЛЯНИН

26 квітня 2023, 16:05

ВОРОВАТЬ НЕ НАДО И ПРИСТРОИВ НЕ БУДЕТ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися