У Києві відбулося важливе перейменування: подробиці

У Солом'янському районі столиці перейменовано вулицю

У Солом'янському районі Києва вулицю Олександра Пироговського перейменували на честь Григорія Кочура. Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

Вулиця Олександра Пироговського була названа на честь Олександра Пироговського - Героя СРСР, секретаря Залізничного підпільного райкому, одного з організаторів радянського підпілля в Києві. З метою деколонізації топоніміки столиці нову назву вулиці обрали шляхом електронного голосування у додатку "Київ Цифровий". Пропозиція Григорія Кочура отримала 2 492 голоси серед варіантів щодо перейменування.

Нова назва була запропонована на честь Григорія Кочура (1908-1994), видатного українського перекладача та літературознавця, одного з інтелектуальних лідерів "шістдесятництва", учня Миколи Зерова та політв'язня сталінських концтаборів.

Зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Нагадуємо, що в українській столиці в рамках дерусифікації та декомунізації топонімів перейменували низку станцій київського метрополітену. Відомо, що на черговому засіданні Київської міської ради місцеві депутати перейменували станцію метро "Дружби народів" на "Зверинецьку", станцію "Площа Льва Толстого" на "Площу Українських Героїв", а також проектну станцію "Проспект Правди" (метро на Виноградар) на "Варшавську". Також перейменували низку вулиць та провулків у різних районах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися