У Київській області відбудеться низка важливих перейменувань: нові назви

Приймається рішення про перейменування низки вулиць у трьох населених пунктах

У Київській області в Кагарлицькій міській раді розглянули питання про перейменування низки вулиць у трьох населених пунктах. Про це повідомляє Кагарлицька міськрада, передають "Коментарі".

На засіданні розглянули п'ять питань порядку денного. Серед них - питання про перейменування у трьох населених пунктах: Кагарлику, селі Стави та селі Горохуватка.

Після обговорення проекти рішень було винесено на сесійний розгляд. Зокрема, сесія прийматиме рішення про перейменування низки вулиць у Кагарлику без зміни поштових номерів будинків та споруд.

Вулиця Пушкіна в Кагарлику стане Калинова, Толстого – Львівська, Горького – Зарічна, Кутузова – Сонячна, Комарова – Квіткова, Нахімова – Прибережна, Павлова – Віталія Філоненка, Папаніна – Прорізна, Ватутіна – Квітки Цісик,  Титова – Євгенія Лісового, Мічуріна – Дмитра Трощинського, Чапаєва – Ростислава Ткаченка.

Вулицю Пушкіна в селі Стави збираються перейменувати на вулицю Лисогірську, а вулицю Гагаріна в селі Горохуватка - на вулицю Миру.

Нагадуємо, що в українській столиці в рамках дерусифікації та декомунізації топонімів перейменували низку станцій київського метрополітену. Депутати перейменували станцію метро "Дружби народів" на "Зверинецьку", станцію "Площа Льва Толстого" на "Площу Українських Героїв", а також проектну станцію "Проспект Правди" (метро на Виноградар) на "Варшавську". Також перейменували низку вулиць та провулків у різних районах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися