У Київраді скандал через стан укриттів у столиці (ФОТО, ВІДЕО)

Стан укриттів у столиці активно обговорювали депутати Київради

У Київській міській раді скандал через стан укриттів у столиці. Про це розповів депутат Київради Сергій Артеменко, передають "Коментарі".

"Сьогодні в сесійній залі гаряче. Розглядаємо ряд основних питань. Заслухали членів робочої тимчасової комісія звітували про результати перевірки укриттів міста Києва. 71% від загальної кількості відповідають вимогам і використовуються як укриття. Всі інші будуть відновлені найближчим часом", — повідомив Артеменко.

За його словами, надійшли, ще низка пропозицій та запропоновано інструменти для швидкого інформування мешканців Києва про загрозу балістичних ракет, а саме — іншим звуковим сигналом, щоб у громади була можливість прийняти рішення щодо вибору безпечного укриття. Таку ініціативу пояснюють тим, що з моменту сигналу про загрозу у мешканців є лише 3-4 хвилини, щоб убезпечити себе та рідних.

"Звичайно, потреба у збільшенні кількості укриттів існує і місто шукає варіанти їх вирішення", — заявив депутат Київради Сергій Артеменко.

Фракція "Європейська солідарність" у Київраді вимагає від центральної влади продовжити мораторій на проведення перевірок для малого і середнього бізнесу до кінця війни.

"Ми проти урядового законопроекту 8401, який парламент в кінці травня ухвалив у першому читанні. Цей документ має на меті повернути перевірки малого та середнього бізнесу. Я переконаний, у час війни, ми маємо захищати підприємців, які створюють робочі місця та платять зарплати. Не заважайте працювати 2 млн. українських підприємців", — пояснив свою позицію Артеменко.

заявив Камишін.

Нагадаємо, що у Києві внаслідок потужного ракетного обстрілу троє людей загинули, ще 14 — поранені. Руйнування від падіння уламків збитих ракет зафіксовані в кількох районах столиці. Згодом стало відомо, що кількість поранених зросла до 16 осіб. На території столичної лікарні 1 червня проводили слідчі дії. Правоохоронці допитували керівництво та персонал медзакладу для встановлення відповідальних за експлуатацію укриття та забезпечення вільного доступу до нього під час повітряної тривоги. 

Читайте також, де у Києві знайшли "унікальне" укриття з ремонтом за понад мільйон гривень.

Читайте также