Вавриш і Богдан можуть розширити власне лобі серед депутатів Київради – ЗМІ

У матеріалі Центру медіарозслідувань "Булава" повідомляється, що за даним джерел у КМДА, нібито Андрій Вавриш разом з екс-керівником ОП Андрієм Богданом розгорнули діяльність з формування власного лобі серед депутатів Київради.

За даними Центру медіарозслідувань "Булава", забудовник Андрій Вавриш розпочав новий етап боротьби з київською владою. Адже після чергових виборів Кличку вдалося посилити контроль над депутатським корпусом Київради і сформувати дієву більшість. В матеріалі Центру медіарозслідувань "Булава" зазначено, що це зовсім не влаштовує Андрія Вавриша і нібито він не має на цей момент достатньої кількості депутатів задля лобіювання власних інтересів в будівельному бізнесі.

Після переведення голови київського осередку "Слуги народу" Миколи Тищенка на керівництво Закарпатською обласною організацією, тимчасовим керівником у столиці призначено народного депутата від СН Лесю Забуранну.

У матеріалі Центру медіарозслідувань "Булава" повідомляється, що нібито Леся Забуранна може бути тісно пов’язана з Андрієм Вавришем, і що нібито той міг бути причетним до фінансування її виборчої кампанії до парламенту. За даними Центру медіарозслідувань "Булава", наразі Вавриш спільно з екс-очільником ОП Андрієм Богданом нібито намагаються зробити Забуранну повноцінним керівником столичної організації партії "Слуга народу". Мета, вважають у Центрі медіарозслідувань "Булава", за її допомогою взяти під контроль усіх депутатів партійної фракції у Київраді. Крім того, в Центрі медіарозслідувань "Булава" заявили, що Андрій Вавриш може мати вплив і на інших депутатів Київради з фракції СН. Серед імен Центр медіарозслідувань "Булава" називає Лілію Пашинну, Юрія Федоренка, Миколу Конопелька та Євгена Кузьменка, а також Юлію Ярмоленко з фракції "Єдність", з якою Забуранна веде спільну громадську діяльність.

У матеріалу зазначається, що підконтрольних Андрію Вавришу депутатів Київради, навіть у разі контролювання усієї фракції "СН", замало для переформатування політичного розкладу столиці. Тому, повідомляє Центр медіарозслідувань "Булава", Андрій Вавриш та Богдан нібито могли з’єднати зусилля з забудовником і керівником партійного осередку ОПЗЖ у Києві Вадимом Столаром.

Журналісти Центру медіарозслідувань "Булава" вказують на те, що нібито кооперація Столара і Вавриша спостерігається через останнє голосування земельної комісії Київради 17 березня 2021 року. Комісія ухвалила проєкт рішення з затвердження детального плану територій (ДПТ), який планує будівництво на Мінському масиві нового багатоповерхового мікрорайону. Інвестором будівництва нового Мінського масиву виступають компанії, які за даними Центру медіарозслідувань "Булава" можуть бути пов’язані з Вадимом Столаром та Владиславою Молчановою. Розробку ДПТ у 2015 році, зазначено у матеріалу Центру медіарозслідувань "Булава", погоджував тодішній заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрій Вавриш. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися