Вікові дерева у Києві стануть ботанічними пам’ятками природи

Оприлюднено плани столичної влади щодо захисту екології

У Києві вікові дерева планують оголосити ботанічними пам’ятками природи місцевого значення. Відповідні проєкти рішень ухвалили на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики, передають "Коментарі"

За словами депутатки Київської міськради Юлії Лимар, статус ботанічної пам’ятки природи дозволить вберегти вікові дерева від знищення та сприятиме проведенню наукових досліджень.

"Ботанічними пам’ятками природи місцевого значення оголошують окремі унікальні природні об’єкти, які мають особливе природоохоронне, наукове, естетичне, пізнавальне і культурне значення. На їх території забороняються суцільні, поступові, лісовідновні та прохідні рубки, а також будь-яка інша діяльність, що загрожує збереженню їх первісного стану", — зазначила Лимар.

Ботанічними пам’ятками природи у Києві планують оголосити такі об’єкти:

·       "Група дерев дубу звичайного та сосни звичайної". Це два дуби віком 300-350 років, а також дві сосни, які зростають у межах лісового урочища "Кинь-Грусть" з боку вулиці Кобзарської;

·       "Дуб розкішний". Це дерево дубу звичайного, віком 300-350 років, який зростає у парку "Нивки" з боку вулиці Авіаконструктора Ігоря Сікорського;

·       "Група дерев дубу звичайного на вулиці Борщагівській". Це чотири дуби звичайні, віком понад 170-200 років, які зростають на прибудинковій території біля будинку №189/1 на вулиці Борщагівській;

·       "Шевченківська яблуня". Це дерево яблуні домашньої, віком понад 150 років, яка зростає у парку ім. Т. Г. Шевченка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Русанівській набережній квітне алея гортензій довжиною майже кілометр. Гортензії все частіше використовують в озелененні столичних парків та скверів. В центрі Києва гортензії створюють квітучі коридори на Володимирському проїзді, прикрашають територію біля кримськотатарської альтанки в парку з водними об’єктами вздовж проспекту Шухевича. Гортензії квітнуть у багатьох великих парках столиці. Подробиці та фото — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві на озеленення скверу поблизу станції метро "Героїв Дніпра" витратять мільйони. Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" замовило озеленення скверу поблизу метро та зупинки трамваїв на понад 5,5 мільйонів гривень. Переможець тендеру має виконати капітальний ремонт та відновлення елементів благоустрою зеленої зони по вулиці Героїв Дніпра біля будинків №35-37 в Оболонському районі Києва до кінця цього року.

Дивіться також фото, як у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле.

Читайте также