У Києві захистили від забудови заказник "Троєщинські луки"

Що відомо про рішення суду

У Києві територію ландшафтного заказника місцевого значення "Троєщинські луки" площею майже 382 гектарів захистили від забудови. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського еколого-культурного центру та Київської міської ради.

Заказник "Троєщинські луки" було створено за ініціативи депутатки Київської міської ради Олесі Пинзеник та Київського еколого-культурного центру у 2020 році для захисту червонокнижних рослин. На цій території унікальне природне середовище для багатьох рослин і тварин.

Касаційний цивільний суд України днями ухвалив рішення щодо ландшафтного заказника місцевого значення "Троєщинські луки".

"Рішення суду буде сприяти кращому контролю та управлінню цими землями. Це має велике значення для збереження природи та ландшафту в даній місцевості, а також для забезпечення належного благоустрою території. У комплексі зі справжніми луками на території заказника на знижених зволожених ділянках та ділянках прилеглих до Верхнього Вигурівського озера сформувались болотисті луки", – прокоментувала рішення суду депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник.

На території ландшафтного заказника місцевого значення "Троєщинські луки" у районі Верхнього Вигурівського озера виявили велику популяцію надзвичайно рідкісної в Києві орхідеї, включеної до Червоної книги України. На притерасній заплаві та вздовж Десни поширені ділянки заплавного лісу. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві захистили заказник "Озеро Алмазне" та не віддадуть заповідну територію під видобуток піску. За даними столичних екологів, небезпечна ситуація для природної заповідної зони у Києві склалася через "технічну помилку". Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України погодило Державної служби геології та надр України проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на промисловий видобуток піску на озері Алмазне в Києві. Однак озеро Алмазне, розташоване у Деснянському районі столиці, є ландшафтним заказником. Його створили торік. Видобувати пісок там не можна.

Читайте також, що працівників "Київзеленбуду" судитимуть за розкрадання понад 115 мільйонів гривень.

Читайте также