Навчання під час війни у Києві радикально зміниться

Що відомо про плани столичної влади

У школах Києва планують збільшити кількість годин на підготовку старшокласників у межах навчальної програми про захист України. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський, передають "Коментарі".

На його думку, озвучену під час наради з командувачем підготовки Командування Сухопутних військ України Віктором Ніколюком якісна підготовка молоді допризовного віку з військових, тактичних та медичних дисциплін є необхідністю часу

"Ми у столиці хочемо у стислі терміни разом із військовими підготувати таку програму, яка матиме максимальний ефект і буде фактично частиною великої програми підготовки військових. Окрім того, ми передбачимо і повноцінне фінансування цієї програми, щоб учні 10 та 11 класів вивчали все не тільки в теорії, а й мали практичні заняття, пілотували дрони, використовували симулятори та інші технічні засоби", — заявив заступник мера Києва.

Посадовець зазначив, що над цим питанням у столиці зараз працює робоча група з представників Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації та військових. На ці плани планують передбачити кошти у бюджеті Києва на 2024 рік.

"Для школярів необхідно підібрати таких викладачів, які будуть стовідсотково моральними авторитетами для дітей, і в той же час розумітися на тонкощах освітнього процесу та роботі з підлітками. Тільки так навчання з цього предмета буде викликати позитивні емоції та інтерес у молодого покоління", — звернувся до генерал-майора Віктора Ніколюка із пропозицією взяти участь у підборі гідних кадрів для навчання за програмою "Захист України" Мондриївський.

В мерії Києва певні, що з нового року 35 тисяч старшокласників "відчують ці зміни". Наступне засідання робочої групи і обговорення змін до програми призначено на листопад. Точну дату у столичній мерії не назвали.

Читайте також, що кияни вимагають від влади нерозкішного бюджету під час війни.

Читайте также