Кияни вимагають від влади нерозкішного бюджету під час війни

Зареєстрована нова петиція до Київської міської ради

Бюджет Києва на 2024 рік має бути про допомогу захисникам України, а не про розкіш. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №12505 Юлія Нікітіна зазначила, що у 2023 році бюджет Києва, найбагатшого міста України, був зовсім не схожий на бюджет воєнного часу.

"Наше місто виділяло шалені кошти на будівництво нових автомобільних розв’язок, реконструкції підземних переходів, купівлю нових автомобілів для “гаражу КМДА”, нагородні годинники від мера Києва, та інші витрати, які в умовах жорстокої війни не можна назвати інакше ніж розкішшю", — йдеться у петиції до столичної влади.

Авторка звернення стверджує, що на одну розв’язку на Богатирській у початковому бюджеті було закладено більше грошей, ніж на всі напрямки допомоги фронту.

"Публічний осуд змусив Київраду та КМДА відмовитися від частини цих планів та дещо збільшити допомогу фронту. Але радикального перегляду бюджету так і не відбулося, і нові розв’язки все одно виявилися важливішими за фронт, лікування поранених, розвиток мережі укриттів та забезпечення безбар’єрності міста для ветеранів та постраждалих від російських атак", — наголосила Нікітіна.

Киянка вважає, що мешканцям столиці не має бути соромно за місцеву владу та бюджет, що цієї осені депутати Київської міської ради почнуть планувати на наступний рік.

"Бюджет Києва наповнюється з наших із вами податків — він має витрачатися на те, що важливо для нас. Ми вимагаємо зміни підходу до планування бюджету міста Києва, цільових програм та Програми економічного і соціального розвитку Києва. Ми вимагаємо відмови від проектів, які не є питаннями виживання, або адекватної необхідності для мешканців столиці та радикального збільшення видатків на допомогу фронту, реабілітацію поранених, безпеку мешканців і забезпечення гідного життя маломобільних груп населення у місті", — такі вимоги в петиції до столичної влади.

Небайдужих киян авторка закликала підписувати та поширювати цю петицію. Для розгляду у Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів. Збір підписів триває.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися