Кличко надав відео з камер спостереження щодо візиту правоохоронців у його квартиру

Лідер "УДАРу", мер Києва Віталій Кличко оприлюднив відео з камер спостереження, на якому правоохоронці прийшли саме в ту квартиру, де він проживає. Цей запис спростовує версію СБУ, що обшуки повинні були відбутися в іншій квартирі.


"Сьогодні вранці в під'їзд зайшла група озброєних правоохоронців. Коли я прийшов додому з тренування, запитав, що відбувається. Вони відповіли, що прийшли, нібито, у квартиру двома поверхами нижче моєї. Але камера, встановлена на моєму поверсі, зафіксувала, що ці люди підійматися на мій поверх і стукали у двері моєї квартири. Сусідка сказала, що їй дзвонили й питали, де Кличко. Тому версія, про, нібито, якусь масштабну операцію проти контрабандистів, які живуть двома поверхами нижче в моєму під'їзді, виглядає непереконливою", - підкреслив Кличко.


Коментуючи візит правоохоронців, він зазначив, що Офіс Президента (ОП) тисне на столичну владу, тому що його дратують міські ініціативи.


"Те, що відбулося сьогодні, інакше як психологічним тиском я назвати не можу. Не секрет, що в ОП відбуваються постійні наради про Кличка. Тому що комусь не подобається, що Кличко робить заяви про введення локдауну, коли у нас лікарні переповнені. Не подобається, що Кличко закликає всіх мерів об'єднатися. Когось дуже дратують міські ініціативи. Я виключно з цим пов'язую ті абсурдні події, які сьогодні відбуваються. Такого не було навіть за часів Януковича. Місцеве самоврядування залякуванням і силами правоохоронців повалити не вдасться. За такі незаконні дії й режисерам, і виконавцям доведеться відповідати за законом", - підкреслив Кличко.


Він зазначив, що інформація про кримінальні справи, за якими проводять обшуки в комунальних підприємствах і департаментах столиці, є маніпулятивною.


"Коли звинувачують комунальні підприємства у тому, що підрядники не сплатили податки, - це не що інше, як маніпуляція з офіційних джерел. Якщо підрядники не сплатили, це до них питання. Наше завдання, як міської влади - отримати якісний сервіс або продукт і заплатити найнижчу ціну за це. І комунальні підприємства податки платять. Ми завжди співпрацюємо з правоохоронними органами. Завжди надаємо всі матеріали за результатами фінансових перевірок, які здійснюються регулярно", - підсумував Кличко.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися