Уманський: ДФС ігнорує зарплати в конвертах народним депутатам від «Слуги народу»

Фіскальні органи навмисно не помічають зарплат у конвертах, які платять депутатам від "Слуги народу". Про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявив політик Ігор Уманський, якого звільнили з посади міністра фінансів у 2020 році після того, як він викрив корупційні схеми в податковій і на митниці.


"Про зарплати у конвертах депутатам - "слугам" до мене заявили й інші політики та журналісти. І у розслідуванні цього виду корупції є й компетенція податкової. Тому що це доходи, які отримані незаконним способом, із них природно не сплачено ПДФО. Тому в принципі при бажанні податкова і ці епізоди могла розслідувати. Податки із зарплат у конвертах ніхто ніколи не платив. Але податківці в цю сторону навіть не дивляться", - зазначив Уманський.


Він зазначив, що зарплати депутатам платять із корупційних доходів із проєкту "Велике будівництво".


"За моїми заявами по "Великий будівництві" розпочато розслідування правоохоронців, зокрема НАБУ. Розслідування йдуть. Інформація про те, що і на скільки там завищено, є, в тому числі, публічною.


Було проведено низку журналістських розслідувань не тільки в Україні. "Deutsche Welle" публікувала матеріали по "Великому будівництву". Сумнівів ні у кого немає ані в Україні, ані за її межами - на цьому проєкті крадуть із розмахом. Частина з цього розмаху йде на зарплату у конвертах "слугам" у Раді", - підсумував Уманський.


Раніше Уманський заявив про те, що главі ДФС Мельнику пообіцяли посаду очільника Бюро економічної безпеки в обмін на участь в атаці на Кличка та проведення обшуків.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися