Йде по шляху «путінізації» і намагається збити Кличко як основного конкурента, - Денисенко про Зеленського

Зеленський йде шляхом "путінізації", розправляючись з політичними конкурентами та концентруючи владу у своїх руках. Про це в інтерв'ю з Юрієм Романенком заявив виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко, відповідаючи на питання про конфлікт Банковій зі столичною владою.


"Якщо буде прийнятий закон про олігархат, Кличко розглядається як один з головних претендентів на пост президента. Якщо буде заборона балотуватися Порошенко в президенти або в будь-яке інше місце. Тому, в цьому випадку, це може розглядатися насамперед як превентивний удар по Кличка", - пояснив Денисенко.


Виконавчий директор Українського інституту майбутнього прокоментував ряд останніх дій Зеленського не тільки щодо Кличко, але й інших політичних конкурентів, що нагадують поведінку президента РФ в перші роки його правління.


"Ну, можна говорити путінізація, можна говорити лукашенізація. В принципі це такі етапи, які проходили дуже багато лідерів, і ці етапи називаються максимальна концентрація влади. Чи це можливо? Так це можливо. Якщо не буде якихось економічних потрясінь, якщо йому вдасться провести закон про олігархат і ряд інших, я думаю, що через рік, ми вже можемо говорити про те, що путінізація відбулася. Але все залежить від дуже багатьох чинників. Ну, випадковість або дурість ніхто не скасовував", - підсумував Денисенко.


Раніше Ігор Уманський заявив про те, що главі ДФС Мельнику пообіцяли посаду голови Бюро економічної безпеки в обмін на тиск на Кличка.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися