Кличко прибув на велосипеді на конференцію за участю Зеленського і розповів, за яку Україну бореться

Віталій Кличко прибув на міжнародний захід "Zero Corruption Conference" на велосипеді. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив УДАРовец Дмитро Білоцерківець. На заході Кличко представив своє бачення боротьби з корупцією та розвитку України.


"Корупція з'являється там, де не працює система. Тому запобігати важливо саме на рівні системи. А не вирішувати власні політичні завдання під гаслом боротьби з корупцією. Коли в вищих кабінетах влади витрачають години на наради, де обговорюють як краще атакувати того чи іншого мера, коли всупереч вибору киян і законам України намагаються призначити ручного главу КМДА - це політична корупція ", - заявив лідер" УДАРу" у своєму виступі.


Кличко зазначив, що показником ефективності антикорупційної діяльності повинен бути рівень довіри громадян до влади.


"30 років боротьба з корупцією нагадує боротьбу з вітряками. Процес заради процесу. Статистика заради звітів. Але де тут боротьба з несправедливістю? Створюючи антикорупційні органи, треба пам'ятати, що головний KPI в боротьбі з корупцією - це не статистика посадок і не кількість видовищних корупційних скандалів. Головний КРI - це рівень довіри громадян до влади та держави. Бажання людей жити і працювати в країні, - зазначив він.


Політик переконаний, недовіра громадян шкодить Україні не менше, ніж економічна криза.


"Корупція породжує небезпечне явище - відсутність віри людей. Спочатку в окремого чиновника, потім - в демократію в цілому. І що тоді роблять українці? Масово виїжджають за кордон. Криза віри шкодить Україні не менше, ніж економічна криза", - пояснив він.


В кінці виступу він позначив свою задачу: відновити довіру людей до влади.


"Тому наше головне завдання - повернути довіру громадян! Показати, що успішну українську державу можливо! Я маю на увазі успішна держава для кожного громадянина, а не "успішне" держава для олігархів та еліти", - підсумував Кличко.


Раніше на "Zero Corruption Conference" виступив Володимир Зеленський.


Democracy in Action: Zero Corruption Conference - перша конференція високого рівня з питань гібридних загроз демократії: дезінформації, корупції та правових воєн. Учасниками є політики з різних країн, представники НАТО, Пентагону і ФБР, Єврокомісії та Європарламенту, громадські діячі, журналісти-розслідувачі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися