"Ідея нікуди не пропадала": Кличка можуть позбавити повноважень голови КМДА

Голова політичної партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що ідея розподілу посад мера Києва і голови Київської міської державної адміністрації, яку в 2019 році пропонував тодішній керівник Офісу Президента Андрій Богдан, нікуди не пропадала. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Бабель".

Повідомляється, що модель поділу посад міського голови столиці і голови КМДА лежить прописаною в центральної влади.

Він заявив, що якщо модель управління не відповідає потребам киян, то потрібно щось змінювати. Також нардеп сказав, що законопроєкт "сируватий" і є ризик, що він не буде прийнятий.

Лідер партії президента Зеленського не назвав кандидатів на заміну Кличка на посаді голови КМДА у разі розділення повноважень, сказавши, що це може бути жінка, проте не тільки Ірина Верещук, яка балотувалася в мери Києва на місцевих виборах 2020 року.

Нагадаємо, раніше Віталій Кличко після приходу правоохоронців у будинок, де він проживає, заявив журналістам, що в разі його звільнення з посади голови КМДА він буде оскаржити таке рішення в суді, адже воно буде неконституційним.

Мер Києва нагадав, що згідно з кількома рішеннями Конституційного суду України Президент України зобов'язаний призначити головою КМДА обраного киянами мера.

В останні тижні у структурах і комунальних підприємствах КМДА масово проводилися обшуки, які Кличко назвав політичним тиском особисто на нього.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як Офіс Президента використовує сценарій 2019 року для атаки на Кличка.

Читайте також про вбивство бездомних у Києві трьома чоловіками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вов

14 червня 2021, 10:46

Эти засранцы пойдут на любые уловки,чтоб остаться у власти!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися