Стали відомі доходи заступниці голови КОДА з питань освіти

Що вказала у річній декларації Жанна Осипенко

Заступниця голови Київської обласної державної адміністрації (КОДА) Руслана Кравченка Жанна Осипенко задекларувала елітну нерухомість, автомобілі, зарплатню та інше майно. Що відомо про посадовицю та її статки, цікавилися "Коментарі".

Згідно офіційної біографії заступниці начальника Київської обласної державної адміністрації, Жанна Осипенко має дві вищі освіти — за спеціальностями "Біологія", "Хімія" та “Публічне управління та адміністрування”. Осипенко працювала вчителем, вихователем та заступницею директора з навчально-виховної роботи Боярської гімназії. У Київській обласній державній адміністрації — методистом вищої категорії Сервісно-ресурсного центру при управлінні освіти і науки, начальницею відділу дошкільної та загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки, заступницею директора Департаменту – начальницею Управління комунальних закладів освіти департаменту освіти і науки та директоркою Департаменту освіти і науки КОДА. Одружена з Романом Осипенком.

Заступниця начальника Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко оприлюднила щорічні декларації за 2021 та 2022 роки наприкінці січня 2024 року. Згідно з декларацією за 2022 рік, посадовиця володіє легковим автомобілем Nissan Note 2011 року випуску, її чоловік — Nissan Qasuqai 2007 року випуску. У Жанни Осипенко немає у власності ані нерухомості, ані цінних паперів, ані корпоративних прав, ані нематеріальних активів.

Зарплатня посадовиці у 2022 році за основним місцем роботи у КОДА за рік становила понад один мільйон гривень, це майже 84,8 тисяч гривень на місяць, що майже вдвічі більше ніж торік. За викладацьку діяльність у Боярському академічному ліцеї "Гармонія" Боярської міської ради Жанна Осипенко заробила 26,4 тисячі гривень. Заробітна плата її чоловіка Романа Осипенка за основним місцем роботи у Дочірньому підприємстві (ДП) "КОПОС ЕЛЕКТРО" у 2022 році становила 499 тисяч гривень, це майже 41,6 тисяч гривень на місяць. Додатковий дохід за 2022 рік він отримав від Дочірнього підприємства (ДП) "Агрозапчастина" Товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "Агроремонт" за надання майна в оренду в сумі понад 11 тисяч гривень.

У декларації за 2021 рік заступниця начальника Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко вказала зарплатню за основним місцем роботи у Департаменті освіти і науки КОДА у сумі майже 467 тисяч гривень, у КОДА – майже 50 тисяч гривень, дохід за викладацьку діяльність — 33,5 тисячі гривень. Її чоловік заробив у ДП "КОПОС ЕЛЕКТРО" за 2021 рік 536,5 тисяч гривень, отримав дохід ДП "Агрозапчастина" ТОВ "Агроремонт" за надання майна в оренду в сумі понад 11 тисяч гривень та отримав від цього підприємства три тисячі гривень у вигляді благодійної допомоги.

Чоловік заступниці голови КОДА Жанни Осипенко володіє земельною ділянкою у Черкаській області в селі Кочержинці площею понад 31 тисячу квадратних метрів та землею у Боярці Київської області загальною площею 764 квадратних метрів. Роман Осипенко також має у власності житловий будинок у Боярці площею 338,6 квадратних метрів. ДП "КОПОС ЕЛЕКТРО", де працює Роман Осипенко, зареєстроване у Києві за адресою вулиця Магнітогорська, 1. За даними Єдиного державного реєстру, за цією ж адресою зареєстровано ще 300 компаній.

Основним видом діяльності ДП "КОПОС ЕЛЕКТРО" є виробництво плит, листів, труб і профілів із пластмас. Серед інших видів — виробництво електронних і електричних проводів і кабелів, електричного устаткування, будівельно-монтажні роботи, а також посередницька діяльність у торгівлі товарами широкого асортименту та неспеціалізована оптова торгівля.

Власником ДП "КОПОС ЕЛЕКТРО" є Акціонерне товариство "КОПОС ХОЛДІНГ А.Т." Статутний капітал підприємства, заснованого у 1997 році, становить 121 мільйон гривень. З 2020 по 2022 роки дохід холдингу майже не змінився та становить понад 108 мільйонів гривень та понад 105,7 мільйонів гривень відповідно. Активи за цей період збільшилися з 77,9 до 103,7 мільйонів гривень. Зросли також й фінансові зобов’язання з майже 3,5 мільйонів гривень у 2020 році до майже 11,3 мільйонів гривень у 2022 році. У Єдиному державному реєстрі є багато судових справ, в яких позивачем є Державна податкова служба України.

Для довідки. Національне агентство з питань запобігання корупції забезпечило відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, із врахуванням заходів безпеки. Щорічні декларації за 2021-2022 роки посадовцям необхідно було подати до 31 січня 2024 року, а за 2023 рік — до 31 березня 2024 року включно. Подання електронних декларацій обов’язкове для посадових осіб бюджетних установ. Посадовими особами є керівники установ та їхні заступники.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, призначений на цю посаду у квітні 2023 року після звільнення з органів прокуратури, задекларував нерухомість, оформлену на дружину, та інше майно. Подробиці — за посиланням.

Перший заступник голови КОВА Микола Бойко призначений на цю посаду у листопаді 2023 року після звільнення з посади керівника КП "Київблагоустрій". Посадовець задекларував нерухомість, криптовалюту, зарплатню та великий борг.

Читайте також, яка схема економії грошей під час війни є у деклараціях Кличка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

16 лютого 2024, 18:52

Да никто и не сомневается, что они все хорошо живут и спокойно спят. За наши-то деньги. Себя не обидят.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися