У киян забрали до держбюджету майже 14 млрд грн, на них можна було побудувати 35 дитячих садків або 10 лікарень

На 20% ПДФО, які влада додатково забирає у киян до державного бюджету, можна було побудувати десятки об'єктів інфраструктури. Про це в інтерв'ю виданню "Українські новини" заявив депутат Київради від "УДАРу Віталія Кличка" Андрій Странніков.


"З усіх міст вилучають 40% зібраного податку на доходи фізичних осіб. Зате у киян центр забирає 60%. У 2020 році у киян влада забрала 13,8 млрд грн. Для Києва це відчутна цифра. Для наочності: це 28 нових шкіл, або 10 лікарень, або 5 станцій метро, або 35 дитячих садків", - розповів УДАРівець.


Він зазначив, що в умовах менших бюджетних можливостей у Києва більше витрат, аніж в інших міст.


"Крім звичайних витрат, із бюджету Києва потрібно ще знаходити кошти на виконання столичних функцій: забезпечення діяльності Кабміну, Верховної Ради, Президента та інших органів центральної влади. Більш того, у столиці проживає понад 200 тисяч переселенців, яким теж потрібно допомагати. Всі витрати, пов'язані з тим, що місто є транзитним вузлом, теж лягають на міський бюджет. І при цьому у нас вилучають плюс 20% до 40% існуючих. Тобто вся економічна політика зводиться до підвищення податків і "закручування гайок", - підсумував Странніков.


Нагадаємо, за ініціативою Кличка Київрада звернулася до Президента, Верховної Ради та уряду з приводу принципів розподілу ПДФО.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися