Зловживання столичної влади під час війни: що має змінитися уже у 2025 році

Народні депутати перевірили діяльність столичної влади під час війни

Народні депутати у четвер 18 липня заслухали доповідь Київської міської прокуратури. Йшлося про потенційні зловживання столичної влади під час воєнного стану. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію народного депутата України Віталія Безгіна.

Він поділився результатами роботи ТСК, зазначивши, що замість довгого допису достатньо буде навести три цифри:

  • 45 - посадовців київської влади керівного рівня, щодо яких спрямовано до суду обвинувальні акти.

  • 37 - проваджень, в яких київська сторона не хоче визнавати себе потерпілою. “На їх думку причина в бюрократичних перепонах, хоча, мені здається, що це банальне покривання тих, хто завдає збитків місту і містянам”, - переконаний народний депутат. 

  • 40 - відсоток нелегальної частки ринку перевезень в Києві, за даними внутрішнього аудиту КМДА ще від 2017 року. Постає питання, що зроблено для покращення ситуації за сім років? На думку народного депутата, це питання риторичне. Він переконаний, що з 2025 року про винятковий чорний кеш в столичних маршрутках всі мають забути.

“В усіх питаннях будемо розбиратись і готові конструктивно співпрацювати для вирішення”, - зазначив Віталій Безгін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що масштабне озеленення Києва коштує десятки мільйонів гривень. З початку 2024 року комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень Києва висадили понад 3,5 тисячі дерев, понад 33 тисячі кущів та майже 4 мільйони квітів. У КМДА переконані, що масштабне озеленення – це не лише про стійкий розвиток міста.

Дізнатися детальніше, скільки дерев закупили для озеленення, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися