Масштабне озеленення Києва коштує десятки мільйонів гривень: як влада пояснює витрати

Як столична влада пояснює необхідність масштабного озеленення столиці

З початку 2024 року комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень Києва висадили понад 3,5 тисячі дерев, понад 33 тисячі кущів та майже 4 мільйони квітів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації 

Заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів пояснив, що масштабне озеленення – це не лише про стійкий розвиток міста. “Регулярне озеленення – наш внесок в адаптацію до зміни клімату. В умовах глобального потепління зелені насадження стають нашими союзниками у створенні комфортного міського середовища”, - пояснив посадовець. 

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, серед дерев озеленювачі надають перевагу кленам, липам, платанам і гіпоалергенним тополям, які добре себе зарекомендували в умовах міста.

На закупівлі посадкового матеріалу витрачають десятки мільйонів гривень. Лише за червень та частину липня 2024 року комунальні підприємства Києва оголосили до 10 тендерів на закупівлю саджанців дерев, кущів та газонних трав.

Приміром у Подільському районі закуповують суміші насіння газонних трав (очікувана вартість - 800 000 гривень), у Голосіївському районі на аналогічний товар планували витратити 901 335 гривень. На саджанці дерев та кущів у Подільському районі виділили 2 984 000 гривень, у Дарницькому - 9 685 000 гривень, у Голосіївському - 2 141 073 гривень, у Солом'янському - 1 182 850 гривень.

Це не вичерпний перелік закупівель посадкового матеріалу для озеленення столиці. І навіть ці тендери коштують 17,7 мільйона гривень.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які проблеми виникли у киян через відкриття зони відпочинку на острові Оболонському.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися