Острів Оболонський майже за 200 мільйонів спричинив нові проблеми: кияни обурені діями влади

Через роботу МАФів на острові Оболонському виникають аварійні ситуації в електромережі

У Києві складна ситуація з електропостачанням - світло дають на дві-три години після тривалих відключень. До цього ж через вихід з ладу енергетичного обладнання діють аварійні відключення електропостачання. Це ще збільшує тривалість відключень. 

Днями аварія сталася в Оболонському районі, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію видання Zagorodna.

У вівторок, 16 липня у дворі на вулиці Прирічній, 17г стався вибух трансформатора. Інцидент стався орієнтовно о 18:35. Очевидці розповіли, що спочатку запахло наче горінням від сварки, потім звук вибуху і смикнулись двері трансформаторної. Після вибуху у навколишніх будинках зникло світло та вода.

Причина аварії, на думку місцевих мешканців, у значному збільшенні кількості енергозатратного обладнання. Ще у березні цього року мешканці з вулиці Прирічної висловлювали занепокоєння підключенням додаткових потужностей нової розважальної зони на острові Оболонський до цієї старої трансформаторної підстанції, яка обслуговує їх будинки та дитсадок №673.

“Натомість, вище керівництво міста, зокрема заступник голови КМДА Пантелеєв, директор КП Плесо Савицький, представник ДТЕК, і з благословіння мера Кличка, гарантували,  що після підключення все буде добре…”, - пише видання.

Однак виявилося, що як завжди обманули.

Спеціалісти попередньо прокоментували причини аварії - трансформатор вибухнув через перегрівання і занижену напругу (185 вольт у мережі і нижче, викликає небезпечне підвищення струмів у мережі).

“До речі, вибух стався, якраз коли на повну потужність запрацювали нові МАФи Кличка на острові Оболонському. Оболонці дуже злі, особливо, коли через недолугий менеджмент міської влади, націлений на самозбагачення і задоволення власних втіх, доводиться ще більше жити без світла, а тепер ще і води…”, - інформує видання.

До того ж кияни обурені підходом до стабілізаційних обмежень електропостачання. Повідомляють, що поки Оболонський район повністю без світла, острів сяє як новорічна ялинка. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що перші дощі показали якість будівництва рекреаційних зон на острові Оболонському



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися