Острів Оболонський не витримав випробування першими сильними дощами (ФОТО)

На облаштування мосту та рекреаційної зони витратили 200 мільйонів гривень

Понад тиждень тому у Києві відкрили новий пішохідний міст у вигляді хвилі. Ним можна дістатися до рекреаційної зони Києва — Оболонського острова, повідомляє портал “Коментарі”. 

Будівництво мосту розпочали до повномасштабного вторгнення, у 2021 році. За час будівництва на облаштування моста-хвилі та Оболонського острова поруч із ним із бюджету міста витратили 200 мільйонів гривень.

Спершу оголосили тендер на "Капітальний ремонт елементів благоустрою острова Оболонський" вартістю 174,8 мільйона гривень. Після цього був тендер на додаткові роботи щодо облаштування острова на 13 мільйонів гривень. А ще був оголошений тендер на реконструкцію парку "Наталка" на 20 мільйонів гривень.

"Реальні витрати на весь розважальний комплекс (включно з островом) в 10 разів більші, ніж виділили меценати та партнери конкретно на міст. 200 млн гривень - це ціна марнотратства на розвагу владою Києва, яка, очевидно, забула про війну", - йдеться у повідомленні ГО “Пасажири Києва”.

Після перших сильних дощів, які накрили Київ напередодні, Оболонський острів трохи підтопило.

“Нещодавно відкритий острів з новим благоустроєм за наші з вами податки, а це до речі - 172 мільйони гривень. Коли “дощові садки” зʼявилися раніше ніж їх запланували”, - написала на своїй сторінці у Facebook архітектурний куратор, архітектор-дизайнер в Парк Наталка Bogdana Beschastnaya та показала фото наслідків дощів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поїзди столичного метрополітену курсують за новим графіком. Детальніше про роботу метро читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Леонід

5 червня 2024, 22:49

Скільки життів захисників втратили за кожен вкрадений та втрачений марнотратством мільйон під час війни хижим видом при владі, ще не рахували ?

Віктор

5 червня 2024, 21:33

Які мости? Які парки? Які розваги? Йде війна. Ворог на порозі. За ці марнотратства треба робити конфіскацію майна і відправляти на передову. Кличка або в тюрму або на фронт. Він цього вже давно заслужив.

Інна Київ

5 червня 2024, 17:39

В до чого ці замовні статейки ? Міст стоїть, ніде не дівся. Чи ви раніше підтоплень не бачили ? Сонце прогріє і калюжі випаруються. Ніхто з інших мерів стільки для Києва не робив, як Кличко. І це стосується не тільки благоустрою. Мій тато безкоштовно отримує дорогі ліки, і це завдяки соціальним ініціативам В.Кличка. Але ж шакали про це не напишуть.

Вєніамін

5 червня 2024, 16:30

Ну то нехай ті що строїли і переробляють за свій кошт,і це е правільно

Олексій

5 червня 2024, 09:06

Все як завжди, як і при інших мерах та президентах ... Нема зараз дієвого контроля за якістю хоч чого небуття, тому і зловживання. Треба міняти і владу і головне свідомість людей, які обирають владу. В стосовно цього, не бачив поки доказів, що багато грошей виділялись з бюджета.

НАТАЛІЯ Володимирівна

5 червня 2024, 02:59

Повинна бути громадська незалежна міська рада, що до приймання рішень по витраті коштів, та побудови чогось, без чого місто може вільно жити, а не перетворюватись у звичайний мегаполіс з мільйонним чужим населенням, якому нема діла до історії та культури міста., про геологію годі й казати! Не можуть люди, які не народились у нашому місті перетворювати його на казна що, та втілювати свої недозрілі забаганки . Поперше потреби містян, опісля, як що все поремонтують, та відновлять, хоча це величенький шмат роботи, на роки! Пройдіться по районах, спитайте, що треба людям, які тут народилися, а не купили квартири у столиці, щойно переїхав зі свого рідного тихого куточка, а потім приймайте зважено рішення, а не задовільняйте примхи когось тимчасового, хто й гадки немає, що нам потрібно. Кошти міста і рішення містян. А районіі ради, то таке, аби кошти з ФОПів та ярмарків збирати, та тулити їх одне на одному. Що до рішення по кількості автомобілів у місті, ніхто не займається таким важливим питанням, про новобудови годі й казати, зупиняйте це неподобство, місто не може рости у всі боки без кінця, є і інші міста, дайте їм жити, Україна це не тільки Київ. За мість забаганок з мостами, давно вже треба було зайнятись сміттям, вкладайте кошти у переробку сміття, це також потреби часу, бо воно петеросте місто.

Сергій Голуб

4 червня 2024, 19:07

Це 100% брак. Така брусчатка вже через п'ять років буде потребувати ремонту. Нехай переробляють цей брак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися