Депутат Київради “продавав” посади: подробиці

Який хабар вимагав депутат за працевлаштування

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою колишнього депутата Київської міської ради, голови однієї з постійних комісій Київради та його спільників. Їх підозрюють у вимаганні хабаря за призначення визначеної людини на посаду заступника директора, а надалі – директора КП “Житній ринок”. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію НАБУ.

Слідство встановило, що у березні 2021 року депутат Київради після “співбесіди” з кандидатом у приміщенні власного антикварного магазину завуальовано повідомив, що вартість призначення становить 30 тисяч доларів США.

“При цьому помічник депутата уточнив, що ця сума передбачає суто призначення на посаду, а надалі розрахунки будуть відбуватись залежно від ситуації. У червні 2024 року ексдепутату Київради, його експомічнику та наближеній особі повідомили про підозру”, - йдеться у повідомленні

Справу кваліфікували за ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України.

Стосовно колишнього депутата Київради здійснювалось спеціальне досудове розслідування у зв’язку з його перебуванням у міжнародному розшуку з червня 2023 року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Служба безпеки України затримала на хабарях одного з головних податківців Києва. На корупції викрили виконуючого обовʼязки заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у м. Києві.

В СБУ повідомили, що посадовець причетний до вимагання неправомірної вигоди від столичних підприємців. Яке покарання загрожує правопорушникам, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися