Транспортна система столиці у критичному стані: існує реальна небезпека для життя киян

Хто повинен нести відповідальність за систематичне не розв'язання проблем транспортної системи столиці

Напередодні у Києві на вулиці Глибочицькій сталася аварія. Трамвай втратив керування, зійшов з рейок, пошкодив на своєму шляху десяток автомобілів та ще один трамвай. Внаслідок ДТП постраждали шість осіб. Аварія та інші проблеми з транспортною інфраструктурою столиці стаються через повну некомпетентність керівництва міста. Таку думку висловив доктор економічних наук, заступник Міністра освіти і науки України, депутат Київської міської ради Андрій Вітренко, повідомляє портал "Коментарі".

“Кияни спостерігають суцільний фільм-катастрофу під назвою "транспортна галузь Києва": закриття шести станцій метрополітену, мостопади, затоплення доріг та переходів, постійне займання застарілих тролейбусів, а тепер і сходження з рейок трамваїв. Технічний контроль за громадським транспортом, якістю підготовки персоналу та автоматизацією процесів — відсутній. Транспортне планування та моделювання — про такі речі відповідальні за транспорт у місті особи навіть не чули. Повна некомпетентність керівництва міста”, - написав він. 

Депутат переконаний, що аварія, яка сталася напередодні - це наслідок систематичного знищення громадського транспорту на користь приватних перевізників.

“Ми не побудуємо систему громадського транспорту як у Європі, поки управлінням займаються друзі Кличка. Безготівковий проїзд у маршрутках Києва свідомо блокується КМДА. Департаменту транспортної інфраструктури та загалом команді Віталія Кличка вигідно не контролювати сотні мільйонів гривень чорної готівки. Поки керівником транспортної системи Києва є Руслан Кандибор, існує реальна небезпека для життя киян. Системні дії Кандибора шкодять місту, і кияни вже давно дали оцінку його діяльності: петиція про звільнення набрала необхідну кількість підписів”, - переконаний Андрій Вітренко.

Він також висловив переконання, що за системне знищення транспортної галузі Києва повинен понести повну відповідальність очільник Дептрансу КМДА Руслан Кандибор.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомо про причини масштабної аварії на Глибочицькій.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися