Столична влада діє всупереч інтересам киян: у суді вимагають скасувати скандальне рішення

Судовий розгляд справи щодо ДПТ Мінського масиву триває з 2021 року

Кияни у суді намагаються домогтися скасування Детального плану території (ДПТ) Мінського масиву (Оболонський район). Касаційний адмінсуд повернув на розгляд суду першої інстанції відповідний позов юриста Олександра Кучерявого. Юрист намагається оскаржити документ з 2021 року, повідомляє портал “Коментарі”. 

Юрист переконаний, що при розробці та затвердженні даного ДПТ міська влада порушила низку процедур. Серед порушень - нехтування думкою громади, яка виступає проти реалізації затвердженого плану. Також влада проігнорувала чинний Генплан Києва, і при розробці ДПТ посилалися на документи, які не є містобудівними тощо. У суді дослухалися аргументів юриста.

“Рекомендую Київраді при новому судовому розгляді даної справи визнати свої помилкові твердження, свою помилку при затвердженні незаконного ДПТ Мінського масиву і стати на сторону громади, а міській владі повернутися до розробки зваженого і законного нового Генерального плану Києва, який відповідатиме інтересам киян, а не виключно інтересам забудовників!”, – прокоментував рішення суду на своїй сторінці у Facebook Олександр Кучерявий.

Видання “КВ” повідомляє, що поки тривають судові розгляди справи у столиці готуються до реалізації суперечливого документу. Готується до реалізації свого проєкту ТОВ “Датоліт”. Товариство збирається в рамках цього документу звести низку багатоповерхових будинків на майже 32 га землі колишнього агрокомбінату “Пуща-Водиця”. На початку літа вказана компанія у судовому порядку добилася того, щоб землекористувач здійснив заходи щодо зміни цільового призначення відповідних ділянок. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому у Києві знищують об'єкти культурної спадщини.

Читайте также