Феєричний збіг: у Києві побилися військові пенсіонери та працівники МВС (ВІДЕО)

Експерт прокоментував події у столиці після того, як стало відомо про відставку голови МВС України Арсена Авакова

У Києві під стінами Верховної Ради сталися сутички між військовими пенсіонерами та працівниками МВС України. Події на своїй сторінці у Facebook прокоментував політичний експерт Валерій Клочок, передають "Коментарі".

Події сталися після написаної заяви про звільнення очільником МВС України Арсена Авакова. Окрім того, сьогодні Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення понад п’яти мільярдів гривень на підвищення пенсій військовим та поліцейським, зазначив політолог. Він нагадав, що цьому рішенню передувало доручення президента України Володимира Зеленського.

"Просто феєричний збіг обставин. А от при Авакову такого не було…? Чимало читаю сьогодні думок, що Монастирський людина Авакова й, мовляв, Аваков в такий спосіб збереже вплив на відомство. Ну, це дуже по-дитячому. Не буде цього. Вплив звісно буде на відомство. Але не зі сторони Авакова. Зовсім не з того боку дутиме вітер. Вітер дутиме з Банкової і генеруватиме його Єрмак із Зеленським", — вважає Валерій Клочок.

На думку експерта, зараз у державі "безпрецедентний випадок концентрації влади в руках президента, що є грубим порушенням чинної Конституції України".

Нагадаємо, про відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ України стало відомо 13 липня. Голосувати за його відставку Верховна Рада України планує 15 липня. Очолити Міністерство внутрішніх справ України президент Володимир Зеленський запропонував Денису Монастирському. Його кандидатуру теж має затвердити парламент. У фракції "Слуга народе" впевнені що голосів вистачить у парламенті, щоб ухвалити обидва рішення — про звільнення Авакова та призначення очільником МВС України Монастирського.

Додамо, у Києві колишні працівники силових структур України сьогодні, 14 липня, проводять акцію протесту біля Верховної Ради. За даними ЗМІ, у протестах беруть участь понад тисяча людей. Військові пенсіонери намагалися штурмувати будівлю парламенту. У цей час сталися сутички із поліцією. Ветерани-силовики вимагають підвищення пенсій. Офіційної інформації про затриманих та постраждалих на мітингу поки що немає.


За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, майже 400 тисяч військовослужбовців та працівників інших силових структур отримають додаткові пенсійні доплати. Таке рішення сьогодні, 14 липня, про підвищення пенсій військовим ухвалив уряд. Передбачається, що щомісячна доплата та мінімальна пенсійна виплата становлять 3854 гривні. Окрім цього, передбачається підвищення виплат для учасників бойових дій, які втратили працездатність, заявив Шмигаль.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вячеслав

14 липня 2021, 17:05

Давно пора было гнать этого армяшку. Сколько власти собрал в своих руках. Ведь вся контрабанда крышуется им. Не говоря о прочем беспределе!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися