Кличко чи Зеленський: кому мешканці Києва довіряють найбільше

Соціологи дізналися відношення киян до керівників центральної та місцевої влади

Мешканці Києва мають більшу довіру  до місцевої влади, аніж до президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Про цей йдеться у результатах дослідження* громадської думки, проведеного у липні соціологічною групою "Рейтинг", передають "Коментарі".

За результатами опитування, цілком задоволені діяльністю мера Києва Віталія Кличка 17% киян, президента України Володимира Зеленського — 8%. Скоріше задоволені діяльністю Кличка 33% мешканців столиці, Зеленського — 28%. Незадоволені цілком або частково діяльністю столичного мера 44% респондентів, президента України — 57% киян.

Найвищий рейтинг недовіри серед киян має очільник українського уряду Денис Шмигаль. Позитивно оцінили діяльність прем’єр-міністра України лише 16% мешканців Києва, зовсім незадоволені — 43% киян, ще 23% — скоріше незадоволені.


Окрім того, за результатами дослідження групи "Рейтинг", з’ясувалося, що 73% киян позитивно оцінюють ініціативу Київської міської державної адміністрації (КМДА) прибрати торгівельні кіоски (МАФи) з підземних переходів Києва. Лише 9% опитаних мешканців столиці поставилися до цього рішення негативно, а 14% — нейтрально. Абсолютна більшість киян (81%) підтримує заборону на продаж тютюнових виробів у МАФах поруч зі школами та дитячими садами, проти — 13%. Ще 69% опитаних виступають за заборону продажу алкоголю в кіосках, проти — 19%.

*Дослідження проводилося з 10 по 14 липня 2021 року серед жителів Києва віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком та статтю. Загалом методом інтерв'ю було опитано 1200 респондентів.

Корупція, комунальні проблеми, робота поліції та культура українців — портал "Коментарі" також опитав киян, що мешканці Києва думають про життя в столиці і як його можна поліпшити.

Читайте также