Життя в Києві: чим незадоволені кияни і що хочуть змінити (ВІДЕО)

Які зміни потрібні для поліпшення життя і які проблеми існують у столиці

Корупція, комунальні проблеми, робота поліції та культура українців. Портал "Коментарі" опитав киян, що вони думають про життя в столиці і як його можна поліпшити.

"Я б усіх корупціонерів пересаджав. Бандитам і владі це було б невигідно. Якщо не було б у нас корупції, всі проблеми б швидко вирішувалися, тому що бюджет був би наповнений", - відповів один з опитаних.

"Дратують нові забудови, зміни, які нічого не змінюють, головне - несуть шкоду екології, адже все порушується. Усе, щоб не побудували, це все руйнування несе Києву. Київ раніше був зелений, гарний", - вважає одна з киянок.

Однак серед інших думок - велоструктура столиці потрібна, зазначила молодь.

"У Києві головна проблема - це пробки. Можливо, я б поставив трохи більше урн, тому що люди дуже часто кидають сміття на вулицю і це не приємно", - розповів один з опитаних хлопців.

Однак він погодився, що справа не в кількості урн, а в людях.

Ще одна з киянок поділилася тим, що більше 30 років чекає будівництва станції метро на Виноградар.

"Метро на Виноградар чекаю більше 30 років... Культура, люди. У власному будинку в ліфті їдеш і "свинячат, розписують. Те, що машини під вікнами. Те, що курять у парадних, навіть на зупинках, коли написано, що заборонено, а людина навіть ніж дістає і тобі показує, типу: "Замовкни, яке твоє діло, що я тут роблю, мені плювати, що там написано", - зазначила жінка.

За її словами, коли в Києві почала працювати "нова поліція", то в столиці стало "більше порядку".

"Відразу викликав - зараз же приїхали. І люди стали відразу поводитися культурніше - ніхто не сперечається, тому що є різниця: тет-а-тет з'ясовувати або коли приходить муніципальна особа закону і вирішує ці питання", - вважає киянка.

На думку іншого респондента, найбільша проблема в Києві через те, що столичні органи влади і комунальники не виконують свої обов'язки належним чином.

"Наприклад, я звертаюся до поліції, а реакція від поліції надходить через 20 хвилин. У мене вмирає бабуся, а я чотири години не можу додзвонитися до швидкої допомоги. Я викликаю покрівельника, у мене протікає дах, через це заливає до четвертого поверху багатоповерховий будинок - по квартирах, електрощитових... Я під електропостачанням черпаю воду, боячись, що мене вдарить струмом. Мені на гарячій лінії кажуть, що покрівельник буде через чотири дні", - розповів про існуючі проблеми в житті киян ще один житель столиці.


Нагадаємо, в затоці Берковщина на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею 7,5 гектарів. Як відбувається створення нової зони відпочинку, дивіться на порталі "Коментарі".

Зараз на Осокорках облаштовують зелену зону площею понад два гектари. У парку є вихід до водойми і пляж, а раніше на цій території було звалище будівельного сміття.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися