На Банковій під час мітингу сталася бійка з поліцією (ВІДЕО)

На мітингу біля Офісу президента України побилися активісти та правоохоронці

У Києві на мітингу "Національного корпусу" біля Офісу президента України палали димові шашки та сталися сутички з правоохоронцями. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на видання "Новини.LIVE".

Мітинг біля Офісу президента України зібрали після арешту кількох представників "Національного корпусу" у Харкові, яким інкримінують участь у банді рекетирів. Учасники мітингу у Києві спочатку зібралися на Майдані Незалежності й рушили під Офіс президента, щоб вимагати від влади припинити репресії, політичні переслідування та дискредитацію націоналістичного руху. Від президента Володимира Зеленського також вимагають публічно відмовитись від політичних домовленостей щодо Донбасу, які шкодять національним інтересам України. Адміністративну будівлю наразі посилено охороняють правоохоронці.

Після того, як очільник "Нацкорпусу" Андрій Білецький відмовився від огляду перед входом на Банкову, під Офісом президента почалися сутички та масова бійка з поліцією — в хід пішли димові шашки.

Речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко пояснив, що кожен, хто пройде перевірку на відсутність небезпечних предметів, буде вільно пропущений на площу перед Офісом президента. За його словами, учасники акцій протесту на Банковій від перевірки відмовились та спровокували сутички із поліцейськими.

"Поліція і НГУ були змушені застосувати поліцейські заходи примусу, зокрема із застосуванням спецзасобів. Внаслідок сутички семеро поліцейських отримали опіки очей, кілька нацгвардійців отримали травми. Наразі ситуація спокійна", — прокоментував речник МВС України Артем Шевченко.

Правоохоронцям вдалося вгамувати мітингарів, наразі вони знаходяться поза Офісом президента України. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися