Черненко щодо війни проти Кличка: Це війна проти місцевого самоврядування

Центральна влада прагне контролювати не лише мера Києва

Центральна влада прагне контролювати не лише Віталія Кличка, а й усе місцеве самоврядування, тому просуває антиконституційний закон про столицю. Про це в ефірі телеканалу "Прямий" заявив депутат ВР VIII скликання Олексій Черненко.

"Зараз є дуже багато серйозних голосувань, які чекають: по бюджету, по реформі СБУ, цього антиконституційного закону про столицю. Це дуже серйозно, коли ми говоримо, що влада зачищає будь-яку альтернативу в судах, в правоохоронних органах, треба згадати місцеве самоврядування. Сьогодні війна про Кличка – це проти місцевого самоврядування, яке завдяки децентралізації є альтернативою. Цей закон про столицю антиконституційний. І багато хто в "Слузі народу" розуміє, що сьогодні ти проголосуєш за антиконституційний закон, а завтра… Ну ти ж не вічно будеш депутатом. І щоб зробити їм таку прокачку: "Пацани, все нормально, голосуйте, ми вас прикриємо", їх і збирають", - вважає Черненко.

Він зазначив, що команда Зеленського хоче урізати права місцевого самоврядування, адже міські голови мають набагато вищий рівень довіри по всій країні. 

"Місцеве самоврядування і довіра до нього сьогодні є вищим. Тому закон про столицю – це закон проти місцевого самоврядування. Сьогодні проти Кличка, завтра проти мера того, третього. А є серйозні по довірі персоналії, які мають серйозні повноваження. Тому що те, що сьогодні місцева влада робить по інфраструктурі, про це президент виходить і каже: це наше велике будівництво. Хоча там місцевий бюджет", – наголосив політик. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Арсеній Зайчик

23 вересня 2021, 16:23

Нам знову втюхують замовне інтерв'ю продажних Порошенковських журналістів. Наталья Некрасова навіть не знає що народного депутата Черненко звуть не Олексій ,а Олександр. Черненко Олександр Миколайович 26 лютого 1976 року народження. Листопад 2014-липень 2019 року - народний депутат України , блок Петра Порошенка.. Черненко О.М. як і його роботодавець ворюга і на посаді нардепа отримав 580 тис. грн компенсації на житло, незважаючи на те, що його дружина мала власну квартиру в Києві, а сам він жив у Бородянці під Києвом. 30 квітня 2020-го ВАКС визнав Черненка винним у корупції, засудивши на три роки умовно та заборонивши на один рік займати посади в органах влади. Також він повинен був сплатити 17 тис. грн штрафу й 12 тис. грн витрат на експертизу]. Черненко погодився на угоду зі слідством, повернувши 582 тис. грн державі (https://uk.wikipedia.org/wiki /Черненко_Олександр_Миколайович).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися