ОПОРА Київ: презентація мапи приймалень та другого розподілу субвенцій

У вівторок, 28 вересня об 11.00 відбулася презентація напрацювань парламентського моніторингу ОПОРИ в частині, що стосується Києва.

Під час заходу розглянуті такі питання:

- Презентація інтерактивної мапи приймалень, для чого і кому?

- Як громадянам потрапити на прийом до народних обранців?

- Другий розподіл субвенцій на соціально-економічний розвиток: які сфери профінансували найбільше та на що витратять 120 млн грн?

picture

Під час 2 розподілу субвенцій у Львівську область було спрямовано 119 субвенцій, у Волинську - 117, у Харківську - 83. Найменшу кількість субвенцій було спрямовано в Луганську (4), Донецьку (5) та Закарпатську (31) області.

picture


Під час дослідження роботи приймалень народних депутатів представники ОПОРИ здійснювали моніторинг сайту Верховної Ради України, офіційних сайтів і сторінок в соціальних мережах, засобів масової інформації, а також надсилали офіційні інформаційні запити народних депутатів. Слід констатувати той факт, що відповідь на надіслані запити, вдалося отримати тільки від 5 з 13 депутатів.

Також ОПОРА дослідила роботу 5 парламентських партій Верховної Ради України IX скликання: "Європейська Солідарність", "Опозиційна платформа - За життя", ВО "Батьківщина", "Голос", "Слуга народу", а також депутатської групи "Партія" За майбутнє". Відзначимо, що в усі місцеві представництва політичних партій були направлені офіційні запити на електронні пошти, на зазначені на офіційних сайтах політичних сил. Однак, не всі партії надали відповіді на запитувану інформацію, тому інформація про роботу деяких приймальних була встановлена ​​шляхом комунікації з представниками партії в соціальній мережі Facebook або пошуком інформації на сайтах партій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися