Влада Києва просить не допустити захоплення земель столиці

Були подані заяви про вчинення кримінального правопорушення до НАБУ та ДБР.

За дорученням мера Києва, лідера партії "Удар" Віталія Кличка міська влада звернулася до Кабміну, НАБУ та ДБР щодо протиправної зміни межі столиці та захоплення території Києва Бучанською районною радою.

Зазначається, що 20 жовтня 2021 року Бучанська районна рада протиправно прийняла рішення про затвердження проєкту землеустрою щодо встановлення змін меж селища Коцюбинське. Межі селища розширилися з 87 до 3000 гектарів за рахунок київських лісів.
Столична влада вважає, що такі дії свідчать про незаконне розширення території селища Коцюбинське, перевищення владних повноважень та завдання значних збитків територіальній громаді Києва. Нею були подані заяви про вчинення кримінального правопорушення до НАБУ та ДБР.

Як писали "Коментарі", на Київщині за рішенням суду повернули у власність держави землі, розташовані в районі Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва. Про це розповіли у прокуратурі Київської області, передають "Коментарі". Генеральний напрямок проходження Великої кільцевої дороги навколо Києва був ухвалений у 2008 році відповідним розпорядженням Кабінету міністрів України. Цим документом органам державної влади та місцевого самоврядування заборонили передавати в оренду, або відчужувати землі в зоні, відведеній для будівництва Великої кільцевої дороги, нагадали у прокуратурі.


 

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


читаем

30 жовтня 2021, 22:52

там правит местный феодал ,фседорук,(садили садили -и колобок дальше наворачивает;) киеву обломится,вседозволенность местным чинушам,по научному самоуправление ,блин

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися