«Перекласти відповідальність за тарифний колапс на місцеву владу у Банкової не вийшло» - Черненко

Владі не вдалося перекласти відповідальність за стрімке зростання цін на газ, опалення і гарячу воду на представників місцевого самоврядування. Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Верховної Ради VIII скликання Олександр Черненко, посилаючись на результати опитування. Він зазначив, що українці все більше довіряють мерам, які намагаються знизити тарифний тиск.

"Україна стрімко котиться в енергетичну кризу. Тарифи штучно стримати не вдається, але скоро навіть високі тарифи не буде за що платити. Запаси вугілля на ТЕС зменшуються ще швидше, ніж рейтинг Зеленського і його слуг (5,4% за один місяць). Бо перекласти відповідальність за колапс в енергетиці на місцеву владу у Банкової не вийшло. І люди це добре розуміють - 52% вважають, що відповідальність за високі тарифи лежить на центральній владі", - написав Черненко.

Він зазначив, що підтримка представників місцевого самоврядування зростає, адже вони шукають можливості зменшити тарифи для громадян.

"Очільники місцевого самоврядування у цій ситуації не намагаються перекладати відповідальність, а роблять все, щоб пом’якшити тарифний шок. У тому числі та за рахунок місцевих бюджетів. І як наслідок — місцева влада користується дедалі більшим авторитетом. А там, де Банкова входить в конфронтацію з мерами, то робить їм лише послугу. Вже багатомісячна війна центральної влади з Кличком і нещодавні атаки на міського голову Чернігова Атрошенка не зупинили, а лише посилили ріст рейтингу партії "УДАР". Останнє опитування групи "Рейтинг" вже дає цій партії 4,2%. І ця тенденція буде продовжуватися", - підсумував народний депутат VIII скликання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися