Охорона Київради у 2022 році обійдеться в понад 16 млн грн

Київраді необхідні 35 охоронців

Охрона будівлі, в якій знаходяться Київська міська державна адміністрація й Київська міська рада на вулиці Хрещитик, 36, у 2022 році коштуватиме 16,5 мільйонів гривень.

Про це свідчать дані тендеру на закупівлю послуг з охорони. Вони оприлюднені на сайті Prozorro.

Так, згідно з оголошенням, Київраді необхідні 35 охоронців. З них - 20 забезпечуватимуть охорону у будівлі щодня, ще 10 охоронятимуть чиновників та депутатів лише під час сесій. Ще 5 осіб будуть у складі групи швидкого реагування. Така група знадобиться шість разів на місяць.

Вимоги до охоронців такі: володіння державною мовою, наявність довідки про несудимість. Під час роботи їм необхідно вміти користуватись гумовими кийками, газовими балончиками, травматичною або вогнепальною зброєю, бронежилетами та раціями.

Як писали "Коментарі",  правоохоронці повідомили про підозру в службовій недбалості директору Департаменту комунальної власності Києва. Внаслідок їх дій бюджет Києва недоотримав  кошти за оренду приміщення близько 22 мільйони гривень.

В ході слідства було встановлено, що у 2019 році перший заступник начальника  Департаменту комунальної власності Києва та директор КП "Київкінофільм"  уклали з приватним товариством договір щодо оренди приміщень кінотеатру "Київ".

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися