Через закритий кінотеатр "Київ" бюджет не отримав 22 млн грн: оголошені підозри

Орендна плата становила 2,1 млн гривень на місяць

Правоохоронці повідомили про підозру в службовій недбалості директору Департаменту комунальної власності Києва. Внаслідок їх дій бюджет Києва недоотримав  кошти за оренду приміщення близько 22 мільйони гривень. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

В ході слідства було встановлено, що у 2019 році перший заступник начальника  Департаменту комунальної власності Києва та директор КП "Київкінофільм"  уклали з приватним товариством договір щодо оренди приміщень кінотеатру "Київ".

Орендна плата становила 2,1 млн гривень на місяць.

Того ж року договір оренди припинився, водночас плата за оренду надалі не здійснювалась і приміщення "простоювало".

Як кажуть у прокуратурі,  через несумлінне виконання чиновниками своїх службових обов’язків щодо контролю за виконанням умов укладеного договору, громаді Києва завдано матеріальної шкоди на суму понад 22 млн грн.

Як писали "Коментарі", в Голосіївському районі Києва планують знести єдиний кінотеатр "Загреб", проте досі невідомо, що побудують на цій території потім.

Київрада на засіданні 23 вересня проголосувала за знесення кінотеатру "Загреб" "в угоду черговому забудовнику", вважає Трубіцин. Він наголосив, що в Голосіївському районі Києва більш ніж достатньо багатоповерхівок, а такий культурний заклад як комунальний кінотеатр "Загреб" — єдиний.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися