У Києві планують знести кінотеатр "Загреб": що відомо (ФОТО)

З’явилися світлини закладу та навколишньої території

В Голосіївському районі Києва планують знести єдиний кінотеатр "Загреб", проте досі невідомо, що побудують на цій території потім. Про це розповів депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, передають "Коментарі".

Київрада на засіданні 23 вересня проголосувала за знесення кінотеатру "Загреб" "в угоду черговому забудовнику", вважає Трубіцин. Він наголосив, що в Голосіївському районі Києва більш ніж достатньо багатоповерхівок, а такий культурний заклад як комунальний кінотеатр "Загреб" — єдиний.

Депутат уточнив, що мова йде про рішення Київради "Про майнові питання пов’язані з будівництвом об’єкта громадського призначення на проспекті Голосіївському, 116 у Голосіївському районі". "Попередньо обговорювалась інвестиційна ініціатива, якою передбачалось відведення ділянки під будівництво громадського центру зі збереженням кінотеатру. Але є ризик, що замість кіно мешканців району змусять дивитися на комерційну нерухомість вдвічі більшу за площею, ніж зараз займає кінотеатр, бо деталей цього рішення офіційно не озвучили", — зазначив Трубіцин.

За його словами, кінотеатр "Загреб" не працює з 2006 року після виходу із ладу протипожежної системи. З того часу реконструкція закладу не проводилась. Тож, депутат Київради Владислав Трубіцин вважає, що "замість фінансування робіт з відновлення цього закладу його вирішили "добити". Трубіцин додав, що направив депутатське звернення до Департаменту містобудування та архітектури, Департаменту економіки та інвестицій, Департаменту культури КМДА, в яких планує з’ясувати, що у Києві планують збудувати після знесення кінотеатру "Загреб".


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці хочуть знести кінотеатр "Загреб", розташований в Голосіївському районі. Депутати Київради шукають інвестора, який на його місці побудує новий кінотеатр або ж інші комунальні об'єкти сфери культури. У мерії повідомляли, що кінотеатр "Загреб" не функціонує з 2018 року через аварійний стан. У 2014 році були спроби відновити його роботу, тому будівлю здавали в оренду, але "повернути до життя" кінотеатр повноцінно не вийшло. Зараз приміщення перебуває на балансі "Київкінофільму". Кінотеатр не включений в програму приватизації комунального майна, а земельна ділянка за адресою: проспект Голосіївський, 116 нікому не належить.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися