Кінотеатр «Загреб» планують знести: що буде замість нього

У столиці хочуть знести кінотеатр "Загреб", розташований в Голосіївському районі. Депутати Київради шукають інвестора, який на його місці побудує новий кінотеатр або ж інші комунальні об'єкти сфери культури. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що кінотеатр "Загреб" не функціонує з 2018 року через аварійний стан, у 2014 році були спроби відновити його роботу, тому будівлю здавали в оренду, але "повернути до життя" кінотеатр повноцінно не вийшло. Зараз приміщення перебуває на балансі "Київкінофільму". Кінотеатр не включений в програму приватизації комунального майна, а земельна ділянка за адресою: просп. Голосіївський, 116 нікому не належить.

Депутати Київради підтримали рішення, згідно з яким, "Загреб" знесуть, а на його місці інвестор зведе нову будівлю. Частину цієї будівлі він передасть в комунальну власність. Це може бути новий кінотеатр або інші комунальні об'єкти сфери культури, паркінг і орендні приміщення. На будівництво, згідно з попередніми оцінками, буде потрібно 510 мільйонів гривень.

Нагадаємо, днями в Києві в торгово-розважальному центрі Skymall відкрився перший в Україні кінотеатр казахстанської мережі Kinopark 11. В кінотеатрі також буде розташована кав'ярня, бар з авторськими бургерами, хот-догами й піцою та дитячі зони. Повноцінно локація запрацює до кінця цього року. Розклад сеансів можна подивитися на сайті кінотеатру або ж в мобільному додатку.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що міський голова столиці Віталій Кличко розповів про те, коли варто очікувати відкриття кінотеатру" Київ "в центрі міста на вулиці Велика Васильківська.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися