Обиратиме Зеленський: стало відомо, хто замінить Кличка на посади голови КМДА

Стало відомо, хто може замінити Віталія Кличка на посаду голови КМДА

Стало відомо, хто може замінити чинного міського голови столиці Віталія Кличка на посади голови Київської міської державної адміністрації. Про це повідомляє видання "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела у владі.

Відомо, що згідно з новим законом про столицю, Київська міська рада отримала власний виконком, яким керуватиме Віталій Кличко. Голову КМДА обиратиме президента. У законопроекті чітко прописано, що мер не може обіймати цю посаду.

Також інсайдери у команді президента Зеленського повідомили, що головним претендентом на посаду голови КМДА є міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Нагадаємо, що нещодавно Кличко прокоментував можливе ухвалення законопроекту про столицю, який поділяє посади голови Київської міської державної адміністрації та мера.

За його словами, його ставлення до законопроекту можна назвати критичним. Кличко наголосив, що головною метою цього закону є його усунення з посади, оскільки він не підкоряється комусь зверху.

Також мер Києва нагадав, що згідно з рішенням Конституційного суду від 2003 року, головою КМДА має стати людина, яку кияни обрали міським головою.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися