Береза про закон про столицю: Банкова цим плює в очі всім киянам

 Закон про столицю від "Слуги народу" - реальна узурпація влади для задоволення амбіцій президента Зеленського. Про це написав у своєму телеграм-каналі народний депутат ВР VIII скликання Борислав Береза і закликав українців протидіяти цьому.

"Те, що зараз відбувається все більше показує, що головне для Зеленського не інтереси киян, а задоволення своїх бажань та амбіцій, які він ховає за красивими словами. Після такого кроку, Президент втратить довіру майже 4-мільйонного міста, а також довіру міжнародних партнерів. А ще мене дивує, що Зеленський не хоче дочекатися висновків Венеційської комісії. Мабуть, йому вже доповіли, що Венеційська комісія вже розглядає це чудо-проєкт і там зауважень на три томи. Закон про столицю від слуг — це вже реальна узурпація влади та наступ на місцеве самоврядування, згортання демократії. І нам треба цьому протидіяти. Всіляко", - наголосив Береза.

Політик переконаний, що ухвалення антиконституційного закону про столицю з метою усунути Кличка є проявом неповаги до киян.

"Їх не бентежить, що це суперечить рішенню Конституційного суду від 2003 року, що цим вони позбавляють прав обраного громадянами мера, а це позбавляє прав усіх киян самостійно обирати собі владу у місті. Зеленський зовсім збожеволів у своїй боротьбі з Кличко. Своїми незграбними спробами усунути політичного опонента Зеленського, Банкова плює в очі усім киянам. Мене не цікавить прізвище мера, а бентежить те, що після прийняття цього закону можна вже не намагатися обиратися мером Києва, бо справжня влада буде у Голови КМДА, якого призначає Президент. Тож не важливо кого оберуть кияни, а важливіше кого призначить президент", - підсумував Береза.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися