65% мешканців столиці не підтримують закон про столицю «Слуг народу», - «Рейтинг»

А 5% не змогли визначитися з цього питання.

Переважна більшість киян не підтримують законопроєкт про столицю від влади, яким розділять посади міського голови Києва та голови КМДА і позбавлять лідера "УДАРу" Віталія Кличка частини повноважень. Про це свідчить опитування соціологічної групи "Рейтинг", оприлюднене 16 грудня.


picture

Під час соціологічного опитування киянам було поставлене запитання: "Як ви ставитеся до закону про столицю, який розділяє посади міського голови Києва та голови КМДА?".

65% респондентів, які знають про ініціативу влади, відповіли, що вони не підтримують такі плани. Натомість 30% готові підтримати такі нововведення. А 5% не змогли визначитися з цього питання.

Також під час опитування у киян запитали, чи підтримують вони призначення президентом Зеленським на посаду голови Київської міської державної адміністрації іншої особи, аніж діючий міський голова Кличко.

64% респондентів відповіли, що вони не підтримують такі плани влади. Натомість 30% готові підтримати такі нововведення. А 6% не змогли визначитися з цього питання.

Опитування групи "Рейтинг" на тему "Суспільно-політичні симпатії киян", проводилося з 10 до 12 грудня 2021 року. В ньому  взяли участь 2000 мешканців столиці старше 18 років. Опитування проводилося у вигляді телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (методом CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна за віком і статтю. Статистична похибка не перевищує 2,2%.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися