Дві третини киян вважають, що головою КМДА має бути Кличко, а не будь-яка інша особа, призначена Банковою, - соцдослідження

Опитування групи «Рейтинг» на тему «Суспільно-політичні симпатії киян» проводилося з 10 до 12 грудня 2021 року.

Дві третини киян вважають, що головою КМДА має бути Кличко, а не будь-яка інша особа, призначена Банковою, - соцдослідження

Переважна кількість киян не підтримують призначення на посаду очільника міськадміністрації будь-якої людини, окрім діючого мера, лідера партії "УДАР" Віталія Кличка. Про це свідчить опитування соціологічної групи "Рейтинг", оприлюднене 16 грудня.

Під час соціологічного опитування киянам було поставлене запитання: "Як ви ставитеся до призначення президентом Зеленським на посаду голови Київської міської державної адміністрації іншої особи, аніж діючий міський голова Кличко?". 64% респондентів відповіли, що вони не підтримують такі плани влади. Натомість 30% готові підтримати такі нововведення. А 6% не змогли визначитися з цього питання.

picture

Порівняно з травнем 2021 року, коли проводилося минуле опитування з цього питання, кількість тих, хто не підтримує розділення посад у Києві, збільшилася на 10%. Тоді 54% киян відповіли, що їм не до вподоби призначення головою КМДА іншої людини, крім обраного мера. В той же час кількість тих, хто підтримує розділення посад, зменшилася за цей час на 7% - з 37 до 30%. Скоротився також  відсоток тих, в кого ще не сформувалася власна думка з цього питання. У травні таких було 9% - зараз залишилось 6%. 

Опитування групи "Рейтинг" на тему "Суспільно-політичні симпатії киян" проводилося з 10 до 12 грудня 2021 року. В ньому взяли участь 2000 мешканців столиці старше 18 років. Опитування проводилося у вигляді телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (методом CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна за віком і статтю. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Раніше повідомлялося, що Банкова погодилася призначити головою КМДА нардепа від "Слуги народу", власника ресторану "Велюр" Миколу Тищенка, якщо він збере у Верховній Раді голоси за закон про столицю, яких зараз не вистачає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися