В Києві найбільше порушували мовний закон в рекламі

Йдеться, зокрема, про вивіски, таблички, написи, а також зовнішню рекламу на території об’єктів благоустрою.

Уповноважений із захисту державної мови ч звернувся до мерів міст, зокрема до київського глави Віталія Кличка, щодо демонтажу зовнішньої реклами, розміщеної з порушенням мовного закону.

Йдеться, зокрема, про вивіски, таблички, написи, а також зовнішню рекламу на території об’єктів благоустрою.

Загалом протягом 2021 року до секретаріату уповноваженого надійшло 393 звернення за ознаками недотримання мовного законодавства під час розміщення зовнішньої реклами та вивісок (а це 11% від загальної кількості звернень).

Найбільше зафіксовано порушень в Харківській (95), Луганській (41) областях, а також у Києві – 43.

Як повідомляли "Коментарі", минулого року кожне четверте-п'яте звернення на адресу Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови щодо порушення мовного закону надійшло від мешканців Києва.

За його словами, найчастіше кияни скаржилися на обслуговування державною мовою, на відсутність україномовних версій інтернет-магазинів, на порушення у сфері освіти та на зовнішню рекламу. Загалом на адресу мовного омбудсмена протягом 2021 року надійшло понад 3,5 тисячі звернень щодо порушення мовного закону. Уповноважений із захисту державної мови звернувся до влади Києва та Київської області. Представники влади мають затвердити столичну й обласну програми розвитку державної мови, вважає омбудсмен.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися