Скандал з Трубіциним показує, що саботовані ним реформи потрібно реалізовувати швидко, - Білоцерковець

Депутат Київради від «УДАРу Віталія Кличка» прокоментував ситуацію із Трубіциним

Депутата Київради від "Слуги народу" Трубіцина затримали за корупційну діяльність, яка стала можливою завдяки тому, що він саботував реформу системи отримання дозволів на встановлення МАФів. Про це заявив депутат Київради від "УДАРу Віталія Кличка" Дмитро Білоцерковець.

"Знову корупційний скандал, і знову МАФи. Це показує лише те, що реформи, запропоновані містом та саботовані Трубіциним, якого взяли на хабарі, потрібно реалізовувати максимально швидко. Виключно відкриті торги у системі Prozorro допоможуть мінімізувати корупційні ризики та закрити цю тему раз і назавжди", - написав на своїй сторінці у Facebook УДАРівець.

Він нагадав, як саме депутат від "Слуги народу" Трубіцин саботував реформу МАФів у місті.

"Хочу нагадати, як він саботував реформу, залишивши корупційні ризики і зараз ми бачимо чому він це зробив. Під час нарад щодо наведення порядку з МАФами було ухвалено рішення сконцентруватися на таких критеріях: кіоски будуть прибрані з площ біля метро, вздовж основних транспортних магістралей, біля зупинок, право на розміщення МАФів продаватиметься лише через систему ProZorro, забезпечуючи справедливий та рівний доступ усім підприємцям, у всіх МАФів повинен бути єдиний архітектурний вигляд. Депутат Трубіцин вніс лише одну пропозицію. Полягала воно в тому, що питання архтипів узгоджуватиме комісія, яку він очолює в Київраді", - зазначив Білоцерковець.

УДАРівець повідомив, що пізніше Трубіцин відмовився від запропонованих реформ і намагався змінити правила отримання дозволів на розміщення МАФів на користь великого бізнесу.

"Через довгу бюрократичну процедуру реєстрації проєктів рішення профільним департаментом було вирішено подати їх від депутатського корпусу. Далі депутат Трубіцин проявив ініціативу першим підписати ці проєкти рішення. Також депутат Трубіцин виявив ініціативу подати дані проєкти на сесії Київради. І ось наближалася дата розгляду цих питань на сесії. Несподівано ми дізнаємося про те, що депутат Трубіцин вирішив провести круглий стіл із МАФовиками, більшість з яких були представниками великих мереж, не запросивши туди урбаністів, представників громади, які від нього неодноразово також вимагали наведення ладу. На круглому столі депутат почав активно перевзуватись у повітрі, кардинально змінюючи свою позицію", - пояснив Білоцерковець.

Він додав, що пізніше Трубіцин організував проплачений мітинг, щоб змусити Київради підтримати ті рішення, які вигідні йому і великому бізнесу.

Нагадаємо, раніше НАБУ викрило на хабарі депутата Київради від "Слуги народу", але він утік на авто. Депутат вимагав у підприємця хабар у розмірі 1 мільйон 260 тисяч гривень. Справу порушили стосовно видачі дозволів на торгівлю в МАФах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися