Кличко заявив, що Київ вступив у фазу оборони: ""Буде складно, але ми вистоїмо"

Мер Києва, лідер "УДАРу" Віталій Кличко закликав мешканців не виходити без особливої потреби на вулиці, щоб не наражатися на небезпеку, і  долучатися до оборони міста. Про це він сказав на терміновому брифінгу.

"Ситуація, на жаль, складна і напружена. Сьогодні російські війська атакувала наше місто. Після четвертої ранку завдали серію ракетних ударів по житловим кварталам. В зв’язку з напруженням активних бойових дій міська влада звертається до мешканців, особливо Оболонського району. Будь ласка, не виходьте на вулицю. Це небезпечно. Залишайтесь в приміщеннях, вдома або в укритті. Я хочу закликати і мешканців інших районів: не покидайте домівок або укриттів, щоб не наражалися на небезпеку. Місто вступило у фазу оборони. Зараз у деяких районах столиці лунають постріли. Вибухи, які ви чуєте, - українські військові знешкоджують диверсійні групи росіян", - заявив Кличко. 

Мер розповів, що внаслідок потрапляння уламків російської ракети сильно постраждав житловий будинок на вул. Кошиця, 7а, поранення отримали четверо мешканців будинку. На Оболоні внаслідок наїзду російської бронетехніки на приватне авто постраждав мирний мешканець, чоловік похилого віку, який перебуває зараз у важкому стані в реанімації лікарні швидкої допомоги. 

Лідер "УДАРу" також закликав киян долучатися до оборони міста та допомагати армії.

"На жаль, деякі диверсійні групи вже проникли в Київ. Ворог хоче поставити столицю на коліна та знищити нас з вами. Всі, хто може обороняти місто, повинен долучатися і допомагати нашим воїнам. Українська армія тримає оборону навколо Києва. Ситуація складна, але ми віримо в наші Збройні Сили. Я закликаю киян бути особливо пильними і повідомляти про підозрілі предмети, мітки, які закладають диверсанти для коригування вогню", - наголосив Кличко. 

Він повідомив, що міська влада працює, забезпечує функціонування критичної інфраструктури міста, житлово-комунального господарства та транспорту. Але нагадав киянам, що потрібно зробити запаси води, їжі та речей першої необхідності, підготувати теплі речі, пледи, щоб брати їх на час перебування в укритті. 

"Сьогодні дуже багато дезінформації, яку розповсюджують, щоб посіяти паніку. Це теж частина війни Росії проти України. Тому довіряємо виключно інформації з офіційних джерел. Як би це складно не було, зберігаємо спокій і підтримуємо наші Збройні Сили. В багатьох містах України тривають бої. І наші воїни добряче насипають агресору. Сьогодні Україна показує себе як країна, що рішуче, гідно і самовіддано захищає свою свободу, державність і демократичний вибір. Буде складно, бо орда велика. Але ми повинні вистояти. Ми вистоїмо! Бережіть себе! І слава Україні!", - сказав Віталій Кличко.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Alex

25 лютого 2022, 18:31

Да шо ж вы, ублудки, как клещи вцепились в украинцев? Всрались паразиты! Нас бомбят! Мы и так платим кодлу воров за " крышу" , а вы снова обосрались! Крыша говно! Пошли нахер дебилы!

Alex

25 лютого 2022, 17:15

Какая мерзая мразь! Кто за дебила голосовал -хоть какие мотивы были??? 14лет - хоть одну станцию метро, мосты? ваши бабки где? - приучили- воруга - это норма! По законону - это срок! Майдан -законы в жопу!!! Вот безгмозглые бараны -дофаназировались! Пришла реальность!!!

Alex

25 лютого 2022, 16:51

Имено ты, продажная мрзь, с твоим другом порандопуло довел, что Киев бомбят ты пендосская продажная мразь - кому это я у подноков нет морали!!! Али отмазка имеется? Так что заткни свой недоразвитый мозг ( ато поспорим) в жопу! Ато интелекто меряемость??? Бзливый ВЫ наш Иуда (помнишь небось под кем ходил?)

Alex

25 лютого 2022, 16:14

Куда этот дебил еще прется??? Как переобувтсь будет??? Думаете сдрыснет вместе с порандопуло к малобритам?? Бабла мало - гуяй Вася ( думаю наворовался) (Есть дебилы что сомневаются)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися