Зеленський розповів про розслідування звірств окупантів у Бучі (ВІДЕО)

Буде створена спільна комісія з європейськими партнерами

Після звірств російських окупантів в Бучі та інших українських населених пунктів перемовини з РФ українці сприйматимуть важко, але вони необхідні для встановлення миру, а усі воєнні злочини обов’язково будуть розслідувані. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю українським ЗМІ, передають "Коментарі".

Україна має продовжувати перемовини з Росією попри всі ті злочини, які скоїла російська армія щодо мирного населення в передмістях Києва, для звільнення інших українських населених пунктів, вважає Президент.

"Всі ми будемо сприймати навіть можливість про перемовини, я не про зміст, а навіть можливість щодо перемовин, ми будемо сприймати як виклик. Виклик внутрішній, перш за все внутрішній свій людський — а як же ж тепер? Потім, коли ти береш себе в руки, а це просто потрібно робити, я вважаю, що в мене немає просто іншого вибору", — прокоментував Зеленський.

Глава держави розповів, що українська влада домовилася з європейськими партнерами щодо створення спільної комісії для розслідування військових злочинів. До її складу ввійдуть зокрема генеральний прокурор Ірина Венедіктова та представник Офісу Президента України.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн та голова європейської дипломатії Жозеп Боррель цього тижня відвідають Київ. У столиці України європейські посадовці зустрінуться із Президентом Володимиром Зеленським для обговорення зокрема питання розслідування воєнних злочинів РФ.

Повне інтерв’ю Президента України Володимира Зеленського дивіться на відео.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися