У Дніпрі перейменували кілька вулиць на честь міст Київщини

Назви змінили через військове вторгнення РФ

У Дніпрі перейменували десятки вулиць та провулків через те, що їхні назви були пов’язані з Росією. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на рішення, ухвалені Дніпровською міською радою під час засідання цього тижня.

Топоніми перейменували у різних районах Дніпра та найближчим часом на назви змінять й на вуличних вказівниках. Кілька вулиць та провулків назвали на честь населених пунктів Київщини, де точилися запеклі бої з російськими окупантами та тих міст, хто відіграє важливу роль у цій боротьбі.

У Чечелівському районі Дніпра на честь Гостомелю та Бородянки перейменували вулиці Кабардинську та Кронштадтську відповідно. У Соборному та Шевченківському районах вулиця Абхазька отримала назву Ірпінська. Також замість Абхазького провулку буде провулок Ірпінський.

Вулиця Домодєдовська у Самарському районі названа Ворзельська, а вулиця Шереметьєвська — Бориспільська. На честь Вишгороду перейменували вулицю Ярославська, а провулок Бурятський назвали на честь Бучі.

"Хочу особливо наголосити, що ми й надалі будемо продовжувати рухатись в цьому напрямку, тому що кількість вулиць та провулків, пов’язаних з країною-агресором, в першу чергу географічними назвами набагато більше ніж тридцять", — прокоментував перейменування вулиць мер Дніпра Борис Філатов.

Дніпровський міський голова додав, що з питань подальшого перейменування вулиць влада продовжить консультації з громадськістю.

Джерело: https://dniprorada.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися