Віталій Кличко зустрівся з міністрами закордонних справ Німеччини та Нідерландів

Кличко провів зустріч у Києві з міністрами закордонних справ Німеччини та Нідерландів

Має бути єдина позиція Європи щодо відмови від російських енергоресурсів, якими росія довго шантажувала країни ЄС і перетворила газ та нафту в політичний інструмент. Про це мер Києва Віталій Кличко написав у своєму Telegram-каналі за підсумками зустрічі з міністрами закордонних справ Німеччини та Нідерландів – Анналеною Бербок та Вопке Гукстрою.

"Зустрівся сьогодні з міністрами закордонних справ Німеччини та Нідерландів – Анналеною Бербок та Вопке Гукстрою. Під час спілкування я підкреслив, що сьогодні має бути єдина позиція Європи щодо відмови від російських енергоресурсів. Якими росія довго шантажувала країни ЄС і перетворила газ та нафту в політичний інструмент", – написав Кличко.

Мер Києва подякував європейським партнерам за підтримку і допомогу. Фінансову, зброєю, політичну. Зокрема, за підтримку Німеччиною європейських прагнень України та її повного членства в ЄС. Таку позицію озвучила в Києві міністр закордонних справ ФРН.

"Також важливо те, що Німеччина, як заявила пані Бербок, надасть Україні всебічну підтримку в розслідуванні воєнних злочинів, що чинить росія в Україні. Злочини росії проти людяності мають бути покарані! Міністру закордонних справ Нідерландів, зокрема, подякував і за те, що, разом з Німеччиною, його країна надасть Україні важке озброєння, зокрема, гаубиці”, – зазначив Віталій Кличко.

Після спілкування в мерії Віталій Кличко влаштував європейським партнерам екскурсію Володимирською гіркою.

Як повідомляли раніше "Коментарі", жителів Києва просять зменшити об'єми сміття. Влада Києва звернулася до жителів столиці із закликом максимально зменшувати об'єми сміття, зокрема намагатися зминати паперову і пластикову упаковку та бляшанки.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися