У Києві діють кілька схем фальсифікації на місцевих виборах

До Києва їхали два автобуси з Луганської області для голосування

У столиці правоохоронці вже з ночі зупиняють автобуси, якими виборців перевозили в інші міста для голосування. Про це під час брифінгу заявив глава Національної поліції України Ігор Клименко.

"З 12 години ночі ми затримуємо автобуси, які їздять по регіонах, возять людей, так звані "каруселі". Такі випадки є і в Дніпропетровській області та в Києві. Затримали два автобуси з Луганської області, які заїхали в місто Київ, теж люди приїжджали, я так розумію, щоб голосувати ", - сказав Ігор Клименко.

Також поліція зафіксувала ще одну спробу фальсифікації у Святошинському районі. Там 300 осіб намагалися отримати лікарняні листи про неможливість прийти на виборчі дільниці. Таким чином, члени виборчих комісій повинні були б прийти додому до хворих, щоб ті мали можливість проголосувати.

"Ми оперативно перевірили ці факти та у нас є досить зібрана доказова база серйозна, що ці люди нормально переміщаються на двох ногах, не хворіють і була спроба маніпуляцій і фальсифікацій. Але вже подальшу кваліфікацію зроблять підрозділи слідства", - розповів Клименко.

Нагадаємо, в Києві є проблеми з відкриттям виборчих дільниць. Шість виборчих дільниць почали роботу із запізненням, а два так і не відкрилися.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися