У Києві екс-нардеп Борислав Береза йде в мери

Береза заявив, що його "Екопартія" вижене з кабінетів старих корупціонерів, і не дозволить завести нових.

Колишній депутат Верховної Ради Борислав Береза йде в мери Києва зі своєю "Екопартіей". Про це він повідомив на своїй сторінці в фейсбуці.

Береза заявив, що його партія зможе надати місту можливість "дихати вільно", адже він обіцяє вигнати з кабінетів старих корупціонерів, і не дозволить завести нових.

"Вибір між старими та новими корупціонерами не може бути правильним. Нам всім потрібна альтернатива. І такою альтернативою повинні бути люди, яких турбують проблеми Києва, а не партійні рейтинги або міжпартійні договорняки. Люди, які знають, як вирішувати проблеми Києва і зробити його більш комфортним ", - пише Береза.

Нагадаємо, в 90-х Береза займався книжковим бізнесом. Згодом - вже формував книжкові колекції для дуже забезпечених людей. Ціна такого книжкового зібрання на ринку може досягати 100 тисяч доларів і вище. В одному зі своїх інтерв'ю Береза розповів, що вартість середньої кабінетної бібліотеки порівнянна з вартістю хорошого автомобіля.

До 2009 року Береза мав подвійне прізвище Бляхер-Береза. Приблизно в цей же час він збив в Києві на своєму автомобілі двох осіб, у яких в результаті ДТП опинилися переламані кінцівки. Але справа була зам'ято буквально протягом трьох місяців.

Раніше в ЗМІ говорили, що Береза має друге громадянство. За виписками іноземного МВС він також є громадянином Ізраїлю. Також журналісти говорили, що Після оприлюднення паспортних даних у 2015 році Береза звернувся до ізраїльської влади з проханням змінити його статус. В результаті він залишився громадянином Ізраїлю, але перестав бути податковим резидентом цієї країни. Що, між іншим, дозволяє йому не платити податки ні в Україні, ні в Ізраїлі. Однак сам Береза все це заперечує, за його словами всі ці дані - вигадки ЗМІ.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися