Зеленський розповів, скільки іноземних дипломатів повернулося до Києва

Президент України Володимир Зеленський розповів, скільки іноземних дипломатів повернулося до української столиці

Президент України Володимир Зеленський розповів, скільки іноземних дипломатів повернулося до української столиці з моменту початку повномасштабної війни з Росією та вигнання окупантів із Київської області. Про це стало відомо із відеозвернення глави держави, яке опублікувала прес-служба Офісу Президента.

За словами Зеленського, станом на сьогодні до української столиці повернулося 50 посольств іноземних держав, він зазначив, що це важливо не лише в контексті роботи дипломатичних місій, а й із символічного погляду. Президент заявив, що поновлення роботи посольств говорить про те, що союзники вірять у перемогу України у війні.

Нагадаємо, що раніше Зеленський застеріг киян, наголосивши, що війна проти Росії ще не завершилася. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву Зеленський зробив під час свого вечірнього відеозвернення 29 травня, вітаючи місто із Днем Києва.

"Саме за таке щастя жити, жити своїм звичайним життям і просто тихо гуляти вулицями свого власного міста зараз і йде ця війна. Ось що ми боремося в ній. Для всіх в Україні. Свободу та спокій - те, що справді можна було сьогодні відчути у Києві. Навіть, незважаючи на сирену повітряної тривоги, яка пролунала і цього дня", - заявив Зеленський.

Президент також закликав киян зберігати спокій і своє місто, пам'ятаючи, скільки життів коштував захист Києва.

"Я розумію, що у ваших очах - вже літо. Я все це розумію. Але я хочу, щоб у ваших думках було це розуміння - нам ще належить боротися. Війна ще не закінчилася. Софія і Лавра, і Андріївський, і Поділ, і Володимирська, і Рейтарська, і Липки, і Хрещатик... Я вдячний усім, хто зробив так, щоб окупантів більше ніколи не було місця тут, у Києві", - додав під час привітання Зеленський.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися